Όταν πριν από 34 χρόνια περίπου, πίσω στο μακρινό 1980, παρουσιάστηκε η οπτική τεχνολογία για την αναπαραγωγή μουσικής, δηλαδή η γνωστή δεσμίδα λέιζερ του Compact Disc, πολλοί αναφώνησαν το «τέλος» του μέχρι τότε επικρατέστερου μέσου, που δεν είναι άλλο από τον δίσκο βινυλίου. Όμως υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα αρκετοί που πιστεύουν το ακριβώς αντίθετο: το βινύλιο δεν θα «πεθάνει» ποτέ, καθώς υπό τις κατάλληλες συνθήκες, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πιο πλούσιο και «ζεστό» (ρεαλιστικό) ήχο σε σχέση με το CD.

Ερχόμενοι στις μέρες μας, η επανεμφάνιση του βινυλίου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί πραγματικότητα, καθώς ολοένα και περισσότεροι τραγουδιστές και συγκροτήματα λανσάρουν, μεταξύ άλλων μορφών (πχ. mp3), τις δουλειές τους σε δίσκο βινυλίου. Έτσι, είναι αναπόφευκτη και η αναγέννηση της συσκευής «πικάπ», που οι παλαιότεροι έζησαν στο «πετσί» τους, ενώ οι νεότεροι ή που δεν το έχουν δει καθόλου, ή το θυμόνται αμυδρά από την παιδική τους ηλικία. Βέβαια, τα νέα πικάπ βινυλίου δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά, αφού «παντρεύουν» τη παλιά και δοκιμασμένη αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτά τα πλαίσια, η Pioneer παρουσιάζει το νέο πικάπ «PLX-1000», που απευθύνεται σε επαγγελματίες DJ αλλά και ενθουσιώδεις φίλους της μουσικής, σηματοδοτώντας παράλληλα τα είκοσι χρόνια παρουσίας της εταιρείας στον κλάδο των επαγγελματιών DJ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το PLX-1000 είναι προσεκτικά σχεδιασμένο για χρήση σε DJ booth, αξιοποιώντας την γενικότερη εμπειρία επί πενήντα χρόνια της Pioneer, στην κατασκευή πικάπ κορυφαίου επιπέδου. Το αποτέλεσμα είναι μία οικεία διάταξη με ορισμένες βελτιώσεις επόμενης γενιάς, όπως ένα σύστημα άμεσης οδήγησης υψηλής ροπής (33⅓ σ.α.λ. σε 0,3 δευτερόλεπτα), οι πολλαπλές επιλογές ελέγχου tempo (±8%, ±16%, ±50% με πλήκτρο επαναφοράς tempo), η στιβαρή κατασκευή για εξαιρετική απόσβεση κραδασμών και η ηχητική ποιότητα επιπέδου club.


Στις βασικές προδιαγραφές του νέοι πικάπ PLX-1000, προστίθενται τα αποσπώμενα καλώδια ρεύματος και ήχου, ο βραχίονας σχήματος «S» με ελαστική επικάλυψη για βελτίωση της απομόνωσης και πρόληψη της ανάδρασης, όπως και οι επαγγελματικού επιπέδου επιχρυσωμένες υποδοχές RCA. Έλευση λοιπόν του νέου πικάπ της Pioneer για επαγγελματίες DJ και κάθε φίλου της μουσικής, η οποία μαζί με την αναγέννηση τα τελευταία χρόνια του βινυλίου, σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην ακρόαση μουσικής που επανεμφανίζεται από τα «παλιά» με φρέσκο πρόσωπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης