Λευτέρης Ξυκομηνός

Με την παρουσίαση του DDJ-SB2 για τα Serato DJ Intro και Serato DJ, οι φιλόδοξοι DJ μπορούν πλέον να πάρουν τον έλεγχο της μουσικής στα χέρια τους, χωρίς συμβιβασμούς. Ο DDJ-SB2 με δύο κανάλια, ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά του προγενέστερου DDJ-SB, όπως η λειτουργία Filter Fade, τα Performance Pads αλλά και προηγμένες λειτουργίες που δεν είναι συνήθως διαθέσιμες σε αυτό το επίπεδο τιμής. Επιπλέον διαθέτει trim pots, level meters, το εφέ Pad Trans beat και έλεγχο των 4-deck του Serato Dj Intro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο DDJ-SB υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των αρχάριων DJ, χάρη στον ενστικτώδη, άμεσο έλεγχο του Serato DJ Intro (προσφέρεται δωρεάν) και του Serato DJ (αναβάθμιση με χρέωση), τα οποία προσφέρουν λειτουργίες όπως τα εφέ iZotope, η Κατάσταση Slip, η δυνατότητα εγγραφής και πληθώρα πακέτων επέκτασης. Η πρωτοποριακή λειτουργία Filter Fade του controller, προσφέρει στους DJ τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μίξεις απρόσκοπτα, προσαρμόζοντας την ένταση και το φίλτρο διέλευσης υψηλών συχνοτήτων μόνο με ένα χέρι. Έτσι, το άλλο χέρι είναι διαθέσιμο για να χρησιμοποιήσουν μέσω αφής τα Performance Pads και διάφορα πλήκτρα για έλεγχο και ενεργοποίηση δειγμάτων (samples), εφέ loop και σημείων έναρξης (cue).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, ο DDJ-SB2 προσθέτει δυνατότητες επαγγελματικού επιπέδου, που συνήθως υπάρχουν μόνο σε controller ανώτερης κατηγορίας, όπως τα ποτενσιόμετρα Trim και οι μετρητές στάθμης για τον έλεγχο της έντασης σε κάθε κανάλι. Νέα χαρακτηριστικά σε αυτό το επίπεδο τιμής είναι επίσης ο έλεγχος τεσσάρων deck και το κβαντισμένο εφέ beat Pad Trans, το οποίο «κόβει» την ένταση σε συγχρονισμό με τον ρυθμό (BPM) όταν ο DJ χτυπάει τα Performance Pads.

Ο DDJ-SB2 τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω USB και είναι πιο συμπαγής και φορητός από τα αντίστοιχα επαγγελματικά μοντέλα DDJ-SX2 και DDJ-SZ, αλλά προσφέρει την ίδια διαισθητική διάταξη, υψηλή ποιότητα κατασκευής και πολλές προηγμένες λειτουργίες.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&am…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης