Λευτέρης Ξυκομηνός

Όταν το καλαίσθητο και απέριττο design συναντά την τεχνολογική αρτιότητα, τότε έχουμε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Ο λόγος για την Olympus PEN-F, μια φωτογραφική μηχανή που είναι ο ορισμός του στιλ και της ουσίας στη φωτογραφία. Οι δημιουργοί της νέας PEN-F συνδύασαν τους κανόνες του σύγχρονου design και ευκολίας, με μία δόση κληρονομιάς και χειροπιαστής οικειότητας. Με αυτή τη μηχανή μπορούν να δημιουργηθούν ανώτερης ποιότητας φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Design

Οι φίλοι του καθαρού design, αμέσως θα αντιληφθούν ότι η PEN-F είναι η μηχανή που οι σχεδιαστές της έχουν φροντίσει, ώστε η αίσθηση στο πιάσιμο να είναι ξεχωριστή – ούτε μία βίδα δεν είναι ορατή σε αυτό το μοναδικό συλλεκτικό αντικείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιασμός

Ένα προϊόν που κυκλοφορεί μία φορά σε κάθε γενιά και απευθύνεται σε όσους γνωρίζουν από φωτογραφία, και παράλληλα, επιθυμούν καλαίσθητο σχεδιασμό. Η PEN-F είναι μία μηχανή εναλλάξιμων φακών όπως όλες οι PEN φωτογραφικές μηχανές, χρησιμοποιώντας το Micro Four Thirds format, που σημαίνει ότι είναι μικρότερη σε διαστάσεις και πιο ελαφριά από τις DSLR, ενώ προσφέρει παρόμοια ή σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Τρόπος λήψης

Λίγες μηχανές στην κατηγορία της προσφέρουν τόσους τρόπους λήψης, από τον κλασικό μέχρι τον rangefinder, το street shooting και την επιπλέον ακρίβεια που προσφέρει το απίστευτα προηγμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Η PEN-F έρχεται με ένα σκόπευτρο με βοήθεια εστίασης και μία high-def OLED οθόνη με real-time preview (προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο) όλων των ρυθμίσεων και εφέ.

Νέος δημιουργικός διακόπτης

Ο μεγαλύτερος μεταλλικός διακόπτης στο πάνω μέρος της PEN-F προσφέρει άμεση πρόσβαση σε τέσσερεις δημιουργικές λειτουργίες, κάποιες από τις οποίες είναι νέες στην κατηγορία. Επιπλέον των 14 Art Filters, υπάρχουν ρυθμίσεις ειδικά προφίλ για τα χρώματα, ή Monochrome Profile Control ή Color Creator. Το Monochrome Profile Control επιτρέπει να ρυθμιστεί η καμπύλη του gradation, ο κόκκος του φιλμ και οι σκιές. Ένας μοχλός πίσω από το διακόπτη δίνει άμεση πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις που έχουν επιλεγεί ως «αγαπημένες» – χωρίς την ανάγκη χρήσης υπολογιστή. Αρκεί μία κίνηση με τον αντίχειρα και θα εμφανιστεί το εφέ στην οθόνη της μηχανής.

Ταχύτατη απόκριση, ποιότητα εικόνας και Wi-Fi

Η PEN-F διαθέτει τη συντομότερη καθυστέρηση μεταξύ του πατήματος του κουμπιού και της απελευθέρωσης του κλείστρου στον κόσμο (σε σχέση με άλλες μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, συμπεριλαμβανομένων των SLR και χρησιμοποιώντας τις συνθήκες εσωτερικού ελέγχου της Olympus). Το autofocus είναι επίσης απίστευτα γρήγορο, χάρη στο σύστημα «Eye Detect AF» και την πρόσβαση σε εστίαση σε σημεία μέσω της οθόνης αφής. Επίσης, με τον πιο προηγμένο αισθητήρα της αγοράς και τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας, η φωτογραφική μηχανή αποδίδει παραπάνω από αυτά που υπόσχεται. Παράλληλα, για άμεσο upload των εικόνων, η PEN-F έρχεται με Wi-Fi και δωρεάν OI.Share για άμεση πρόσβαση online με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η PEN-F είναι συμβατή με μία τεράστια γκάμα αξεσουάρ της Olympus και με 40 φακούς M.ZUIKO περιλαμβανομένης και της επαγγελματικής σειράς M.ZUIKO PRO. Θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο και ασημί από τις αρχές Μαρτίου 2016, ενώ το κόστος θα είναι στα 1199 ευρώ για το σώμα, ή 1399 ευρώ σε kit με τον M.ZUIKO DIGITAL ED 14-420mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake ή 1499 ευρώ με τον M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:2.8 Pancake.
Κάθε φακός Olympus και κάθε μηχανή έρχεται με μία επέκταση εγγύησης επιπλέον έξι μηνών, όταν δηλώνετε το προϊόν στην online πλατφόρμα MyOlympus.

Προτεινόμενα αξεσουάρ

– Αυθεντικό leather neck strap CSS-S120L. Το δερμάτινο αξεσουάρ συμπληρώνει την εμπειρία της PEN-F.

– Αυθεντική δερμάτινη θήκη περιτυλίγματος CS-48PR. Προστασία τόσο για τη μηχανή όσο και για τον έξτρα φακό σε εξαιρετικής ποιότητας υλικό.

– Αυθεντική δερμάτινη τσάντα CBG-11PR. Το απαράμιλλο design της messenger bag ταιριάζει απόλυτα με την PEN-F.

– OI.Share v2.6 smartphone app. Για άμεσο Wi-Fi image sharing.

– Body jacket CS-47B. Ένας μοντέρνος τρόπος προστασίας της μηχανής από xχτυπήματα και γδαρσίματα.

– Metal L-grip. Αυξήστε την επιφάνεια της μηχανής για καλύτερη λαβή όταν φωτογραφίζετε γρήγορα στο δρόμο.

Βασικά Χαρακτηριστικά

– Το πιο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων και 20-Megapixel Live MOS αισθητήρας για εξαιρετικές, άμεσες λήψεις στο χέρι με χαμηλό ISO, χαμηλό θόρυβο και δυναμικό εύρος.

– Ηλεκτρονικό σκόπευτρο για στυλ rangefinder street photography, με οθόνη που προσφέρει μεγέθυνση, επιλογή σημείου εστίασης και real-time preview των ρυθμίσεων, σε OLED 2.36 εκατομμυρίων κόκκων.

– Διακόπτης Δημιουργικής Φωτογράφησης με άμεση πρόσβαση σε Art Filters και νέες ρυθμίσεις όπως Colour Profile Control, Monochrome Profile Control και Colour Creator.

– Σύστημα Eye Detect AF ορισμός του σημείου εστίασης από το touch panel για γρήγορη εστίαση.

– Ενσωματωμένο Wi-Fi για άμεσο sharing με όλα τα smartphones και δωρεάν εφαρμογή OI.Share.

– Γρηγορότερη από τις καλύτερες DSLR χάρη στο Fast AF και την επεξεργαστική ταχύτητα.

– Συμβατή με όλους τους φακούς πρώτης τάξης της M.ZUIKO και τα αξεσουάρ.

– Vari-angle υψηλής ανάλυσης LCD monitor για λήψεις σε δύσκολες γωνίες.

– Επεξεργαστής «TruePic VII» με επιλογή λήψης 50 Megapixel.

– Ρυθμιζόμενο Mode Dial για γρήγορη πρόσβαση στις αγαπημένες σας ρυθμίσεις.

– Supersonic Wave Filter που αυτόματα καθαρίζει τον αισθητήρα χωρίς να χρειάζεται πρόγραμμα καθαρισμού.

– High-speed sequential shooting στα 10 fps.

– Κλείστρο με 1/8000 το δευτερόλεπτο και αντίστοιχο με ISO 80 για λήψεις σε φωτεινές συνθήκες.

– Το AF target spot metering είναι συνδεδεμένο με το AF point για σωστή έκθεση σε κάθε είδους συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.olympus-europa.gr/site/el/c/cameras/pen_cameras/pen_f_cameras/pen_f/index.html

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης