Ο νέος επαγγελματικός φακός SAL500F40G της Sony αντέχει στις καιρικές συνθήκες και είναι συμβατός με φωτογραφικές μηχανές SLT και DSLR A-mount.

• Ο φακός G Lens της Sony με το μεγαλύτερο εστιακό μήκος
• Διάφραγμα F4.0 για εξαιρετική φωτεινότητα
• Επίστρωση Nano AR στις επιφάνειες του οπτικού συστήματος για άψογες φωτογραφίες και HD βίντεο
• Συμβατός με το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot INSIDE, το οποίο διαθέτουν όλα τα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών της σειράς «α»
• Νέο κύκλωμα οδήγησης του μηχανισμού SSM για γρήγορη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση
• Σχεδιασμένος για αντοχή σε σκόνη και υγρασία: ιδανικό συμπλήρωμα για τη φωτογραφική μηχανή SLT-A77
• Βελτιωμένη λειτουργία και καλύτερος χειρισμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέματα που βρίσκονται σε απόσταση έρχονται τώρα πιο κοντά με το νέο, πανίσχυρο υπέρ-τηλεφακό των 500 mm της Sony (ισοδύναμος με 750 mm σε φωτογραφικές μηχανές με αισθητήρα APS-C) που απευθύνεται σε αυτούς για του οποίους η φωτογραφία αποτελεί σοβαρή υπόθεση.

Ο SAL500F40G είναι ιδανικός για φωτογραφήσεις με θέμα τα σπορ και την άγρια φύση, αλλά και για άλλες απαιτητικές περιπτώσεις, όπου χρειάζεται εξαιρετική μεγέθυνση, χωρίς όμως να θυσιάζεται η απόδοση του οπτικού θέματος και η ποιότητα της εικόνας.

Ο SAL500F40G είναι ο φακός G Lens της Sony με το μεγαλύτερο σταθερό εστιακό μήκος μέχρι σήμερα. Ανεξάρτητα από το εάν τραβάτε φωτογραφίες ή Full HD βίντεο, το αποτέλεσμα θα είναι close-up με εκπληκτική ανάλυση, το οποία θα γεμίζει το κάδρο σας. Το φωτεινό διάφραγμα F4.0 (μέγιστο), συγκεντρώνει μεγαλύτερη ποσότητα φωτός επιτρέποντας τη χρήση μεγαλύτερων ταχυτήτων κλείστρου, διευρύνοντας, έτσι, τις δυνατότητες λήψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φακός SAL500F40G έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με ευκολία σε οποιαδήποτε αποστολή φωτογράφισης, όσο σκληρές και αν είναι οι συνθήκες. Ο δακτύλιος εστίασης και οι αρθρώσεις στο εμπρόσθιο και πίσω τμήμα προστατεύονται με ένα αλληλοεμπλεκόμενο σύστημα στεγανοποίησης, το οποίο κρατά έξω τη σκόνη και την υγρασία, ακόμη και σε λήψεις σε εξωτερικούς χώρους με δυνατή βροχή ή σε συνθήκες ερήμου. Ο ειδικός σχεδιασμός για να αντέχει στις καιρικές συνθήκες, καθιστά το SAL500F40G ιδανικό για χρήση με τη φωτογραφική μηχανή ημιδιαπερατού καθρέπτη SLT-A77 (α77), η οποία διαθέτει εξ’ ίσου ανθεκτική σχεδίαση.

Όπως όλοι οι άλλοι φακοί A-mount, έτσι και ο SAL500F40G είναι συμβατός με το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot INSIDE, το οποίο διαθέτουν όλες οι φωτογραφικές μηχανές ημιδιαπερατού καθρέπτη, καθώς και οι DSLR της Sony. Αυτό αντισταθμίζει τη θολότητα που προκαλεί το κούνημα της μηχανής έως και 4,5 περίπου stop στην ταχύτητα του κλείστρου – ανάλογα πάντα με τις συνθήκες λήψης, το μοντέλο της μηχανής και τις ρυθμίσεις.

Στο εσωτερικό του SAL500F40G, η εξελιγμένη σχεδίαση του οπτικού συστήματος περιλαμβάνει 11 στοιχεία σε 10 ομάδες, μεταξύ των οποίων και τρία στοιχεία από γυαλί ED (πολύ χαμηλής διασποράς). Είναι επίσης ο πρώτος φακός G Lens της Sony, ο οποίος έχει υποβληθεί σε μια νέα, προηγμένη διαδικασία επικάλυψης, η οποία εξασφαλίζει καθαρότερη εικόνα. Η πρωτοποριακή διαδικασία επικάλυψης Nano AR, μια αποκλειστικότητα της Sony, μειώνει τις αντανακλάσεις στο εσωτερικό του φακού. Έτσι, παίρνουμε καθαρή εικόνα με μεγάλη ευκρίνεια και απίστευτα μειωμένα τα φαινόμενα της ανάκλαση του φακού και του διπλού ειδώλου (ghosting). Οι ανακλάσεις μειώνονται ακόμη περισσότερο με το παρασολέιγ του φακού από ανθρακόνημα, το οποίο διαθέτει εσωτερικά επένδυση από μαύρο βελούδο για να απορροφά το φως που πέφτει πάνω του.

Η απίστευτη ταχύτητα της αυτόματης εστίασης κάνει το SAL500F40G ιδανικό για να καταγράψετε την «εκρηκτική» κίνηση ενός αθλητή ή το απρόσμενο φτερούγισμα ενός πουλιού έξω, στο φυσικό του περιβάλλον. Ο κινητήρας υψηλής ροπής SSM (Super Sonic wave Motor) διαθέτει νέο κύκλωμα οδήγησης, το οποίο εξασφαλίζει άμεση και αστραπιαία ανταπόκριση του συστήματος αυτόματης εστίασης – με 4 φορές ταχύτερο εντοπισμό του αντικειμένου σε σχέση με τους συμβατικούς φακούς της Sony.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της φωτογραφίας είναι η ιδιαίτερη έμφαση που δόθηκε στη βελτίωση του χειρισμού και της εργονομίας. Περιμετρικά του φακού έχουν τοποθετηθεί τέσσερα κουμπιά κλειδώματος της εστίασης (focus hold buttons), ώστε η χρήση του να είναι εύκολη σε κάθε θέση λήψης. Συμπληρωματικά, υπάρχει και ένα κουμπί DMF (Direct Manual Focus) δύο θέσεων για τη άμεση λειτουργία της χειροκίνητης εστίασης, αλλά και διακόπτης ορισμού εύρους εστίασης για να αποφεύγετε τα λάθη όταν φωτογραφίζετε υπό πίεση.

Ο υπέρ-τηλεφακός SAL500F40G της Sony θα είναι διαθέσιμος στην Ευρωπαϊκή αγορά από τα τέλη Μαρτίου 2012.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης