Οδηγίες προς εφήβους μοίρασαν οι αρχές στην Κίνα για την αντιμετώπιση του εθισμού στο Διαδίκτυο. Εθισμός στο Διαδίκτυο είναι η ανεξέλεγκτη χρήση του χωρίς να επηρεάζεται από άλλες ουσίες που προκαλούν εθισμό, αναφέρει το έγγραφο που δημοσίευσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Τα συμπτώματα του εθισμού στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν την ακαδημαϊκή, επαγγελματική και κοινωνική δυσλειτουργία μετά από υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, σύμφωνα με το έγγραφο, προσθέτοντας ότι η διάρκεια των εθιστικών ενεργειών αποτελεί βασικό κριτήριο διάγνωσης μιας τέτοιας διαταραχής, με τα συμπτώματα να έχουν διαρκέσει τουλάχιστον 12 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αριθμοί δείχνουν ότι ο βαθμός εξάρτησης των εφήβων από το Internet φθάνει στο 6% παγκοσμίως, ενώ το ποσοστό στην Κίνα είναι κοντά στο 10%, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Πεκίνου.

Στο βαθμό που ο εθισμός στο Διαδίκτυο σχετίζεται με άλλα ψυχολογικά θέματα, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, η κλινική του θεραπεία πρέπει επίσης να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων καθώς ο εθισμός αυτός, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, δεν είναι μόνο ένα ιατρικό ζήτημα.

Η κατευθυντήρια οδηγία για την εκπαίδευση καλύπτει επίσης ζητήματα υγείας όπως η παχυσαρκία και η μυωπία μεταξύ παιδιών και εφήβων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης