Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε η ελληνική εταιρεία Nanobionic, καθώς επιλέχθηκε ανάμεσα στις 25 καλύτερες και πιο καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA).

Οι άνθρωποι της NASA έλεγξαν -μεταξύ άλλων- την εν λόγω τεχνολογία και έκριναν πως πρόκειται πράγματι για μία καινοτομία η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές εφαρμογές όπως ταξίδια στο διάστημα και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανάρτηση της διαστημικής υπηρεσίας στον ιστότοπό της, «Η πρωτοβουλία iTech της NASA αποτελεί μια ετήσια προσπάθεια για την εξεύρεση καινοτόμων ιδεών που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και θα καλύψουν τα κενά σε πέντε κρίσιμους τομείς που ορίζονται από τη NASA ως πιθανό αντίκτυπο στη μελλοντική εξερεύνηση. Η NASA iTech είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αποστολής Διαστημικής Τεχνολογίας και διοικείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής (NIA) στο Hampton της Βιρτζίνια».

Στην ουσία πρόκειται για μία πρόκληση και πρόσκληση της διαστημικής υπηρεσίας σε εταιρείες με εφευρετικές ιδέες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν στην εξερεύνηση του διαστήματος καθώς και να αντιμετωπίσουν προκλήσεις στη Γη. Από αυτές τις ιδέες, η NASA, στον δεύτερο κύκλο του διαγωνισμού το 2019, επέλεξε 25 για τους ημιτελικούς.

Μεταξύ εκατοντάδων καινοτόμων τεχνολογιών που ερευνήθηκαν από τη διαστημική υπηρεσία επελέγησαν 25, ανάμεσά τους και η Nanobionic. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον επίσημο ιστότοπο της NASA, πρόκειται για ένα ύφασμα που βελτιώνει προσωρινά την αντοχή, τη μυϊκή δύναμη και μειώνει την κόπωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το σχετικό άρθρο από τον ιστότοπο της NASA

Ο διαγωνισμός ωστόσο δεν έχει φθάσει στο τέλος του, καθώς, όπως αναφέρεται στο άρθρο, οι εμπειρογνώμονες της NASA πρόκειται να εξετάσουν τις 25 ιδέες που πέρασαν στα ημιτελικά με βάση τη συνάφειά τους, την πιθανότητα επιτυχίας και τις πιθανές εφαρμογές που συνδέονται με τη Γη και το διάστημα και να επιλέξουν 10 από αυτές για την τελική φάση, κατά την οποία οι φιναλίστ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους επικεφαλής της NASA, σε κολοσσούς της διαστημικής βιομηχανίας και σε δυνητικούς επενδυτές στο φόρουμ iTech Cycle II που θα διεξαχθεί το 2019 στο Las Cruces, στο Μεξικό, στις 7-8 Οκτωβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης