Αρκετές φορές οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα εμβέλειας του τοπικού δικτύου τους, κυρίως επειδή το σήμα Wi-Fi δεν επαρκεί ώστε να καλύψει η εκπομπή του όλους τους επαγγελματικούς ή/και οικιακούς χώρους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αργή, ακόμα και προβληματική, χρήση Internet και την αργή μεταφορά αρχείων / ταινιών / μουσικής από συσκευή σε συσκευή. Κάπου εδώ έρχεται να δώσει την λύση η τεχνολογία «Powerline», η οποία χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του υφιστάμενου δικτύου του χώρου και τις απλές πρίζες ρεύματος.

Η τεχνολογία Powerline έχει διαδοθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές τείνουν να την εμπιστεύονται περισσότερο έναντι άλλων τεχνολογιών, όπως την Ethernet (ενσύρματη σύνδεση που απαιτεί κατάλληλη υποδομή στον χώρο) ή την ασύρματη σύνδεση Wi-Fi ( για να αυξηθεί η κάλυψη απαιτούνται συσκευές επέκτασης σήματος), καθώς επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο περισσότερες συσκευές από ότι θα επέτρεπαν τα καλώδια της σύνδεσης Ethernet ή το σήμα του ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το PowerLine αξιοποιεί την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού μετατρέποντάς την σε ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων, χρησιμοποιώντας δύο powerline adapters: ο ένας τοποθετείται σε μια πρίζα και συνδέεται με το router, ενώ ο δεύτερος μπορεί να τοποθετηθεί σε ηλεκτρική πρίζα σε οποιαδήποτε σημείο του σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, για να συνδεθεί οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, όπως για παράδειγμα Η/Υ, κονσόλες παιχνιδιών, Smart TV, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.
Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να αναβαθμιστεί το οικιακό δίκτυο με PowerLine είναι οι ακόλουθοι τέσσερις:

1 – Εύκολη Εγκατάσταση. Για την εγκατάσταση PowerLine σε ένα υπάρχον δίκτυο το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί ένας powerline adapter στο router και να τοποθετηθεί σε μια πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2 – Επέκταση Δικτύου. Με το PowerLine η ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου, μετατρέπεται σε ένα τεράστιο «switch Ethernet». Οπουδήποτε υπάρχει μια διέξοδος, δηλαδή μια ηλεκτρική πρίζα, υπάρχει πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο αλλά και στο Internet.

3 – Ταχύτητα. Μία συνηθισμένη ταχύτητα PowerLine φτάνει τα 200 Megabit ανά δευτερόλεπτο ή ακόμα και τα 500 Megabit. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο εύρος ζώνης, ιδανικό για ένα πολυάσχολο περιβάλλον, που κάνει streaming πολλών ταινιών υψηλής ευκρίνειας 1080p, παιχνιδιών, βίντεο και μουσικής.

4 – Ασφάλεια. Το PowerLine εξασφαλίζει μία σίγουρη και ασφαλή επέκταση του δικτύου σε δευτερόλεπτα, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μήπως λοιπόν, αν έχετε ανάγκη επέκτασης του δικτύου σας με απρόσκοπτη λειτουργία και αποδοτική κάλυψη, ήρθε η στιγμή να σκεφτείτε την υιοθέτηση τη λύσης Powerline; Άλλωστε, καλύτερα να έχετε ένα σωστό δίκτυο, το οποίο μάλιστα «στήνεται» εύκολα και γρήγορα, παρά να αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης και ταχύτητας, τα οποία «υποβαθμίζουν» την χρηστική εμπειρία με τις συσκευές σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης