Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Η αρχαία Λύχνιδος, η σημερινή Οχρίδα, όχι μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, αποτελεί ίσως τον δημοφιλέστερο προορισμό της γειτονικής χώρας, εξαιτίας της απαράμιλλης ομορφιάς της και φυσικά της ομώνυμης λίμνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφιθεατρικά χτισμένη, εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική της (θυμίζει κάτι από… Πήλιο), τα όμορφα πετρόκτιστα σοκάκια της, το αρχαίο ελληνικό θέατρο που δεσπόζει στο κέντρο της παλιάς πόλης, ενώ η πανέμορφη λίμνη, που προτιμάται και για κολύμπι και για βαρκάδα, την καθιστούν όχι τυχαία ως  Πολιτιστικό και Φυσικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της  UNESCO. Πρόκειται άλλωστε για την «Ιερουσαλήμ» των Βαλκανίων, καθώς κάποτε εκεί βρίσκονται 365 ορθόδοξες εκκλησίες, πολλές από τις οποίες εντυπωσιάζουν και είναι επισκέψιμες. 

Με πλούσια αρχαία και μεσαιωνική ιστορία, στην κορυφή της επίσης δεσπόζει το κάστρο του Σαμουήλ, με απίστευτη θέα προς τη λίμνη, στις όχθες της οποίας κινούνται οι περισσότεροι επισκέπτες κατά τις βραδινές ώρες. Φαγητό στα εστιατόρια δίπλα στο νερό, όπου απολαμβάνουμε τις τοπικές γεύσεις χαζεύοντας τους κύκνους και τα νερόφιδα, ολονύχτια διασκέδαση σε μοντέρνα μπαρ και κλαμπ, και μια μεγάλη “βόλτα” κατά μήκος της λίμνης, είναι μερικές από τις δραστηριότητες των τουριστών, όπως είναι και το κολύμπι, για όσους προτιμούν το γλυκό νερό.

Εκμεταλλευθείτε τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές της περιοχής και γνωρίστε έναν γειτονικό μας κορυφαίο τουριστικό προορισμό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του zougla.gr:

 

 

Φαίνεται όμως πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει επηρεάσει τα αναμνηστικά σουβενίρ...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης