Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε έναν καταπράσινο, υδάτινο κόσμο, γεμάτο λίμνες με γαλαζοπράσινα νερά και επιβλητικούς καταρράκτες. Τον οποίο μπορείτε να διασχίσετε περπατώντας, με πλοιάριο αλλά και με όχημα, σε ορισμένα σημεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλώς ήρθατε στο Πλίτβιτσε, το περίφημο εθνικό πάρκο της Κροατίας, που συγκεντρώνει τόσους πολλούς τουρίστες ετησίως, ώστε οι αρχές αναγκάστηκαν να βάλουν… πλαφόν στις αφίξεις!

Καταλάβαμε το γιατί, με το που αρχίσαμε να περπατάμε στο πάρκο, έπειτα από μια σχετικά μακρά αναμονή στις ουρές των εισιτηρίων. Τόπος απαράμιλλου φυσικού κάλλους, με σπουδαία χλωρίδα (αλλά και πανίδα, όπως αρκούδες και λύγκες, τα οποία όμως… αποφεύγουν τους επισκέπτες) και 16 διαφορετικές λίμνες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με μια σειρά καταρρακτών! Ορισμένοι εκ των οποίων είναι πραγματικά καθηλωτικοί, λόγω του μεγέθους και της ομορφιάς τους…

Χρειαστήκαμε περίπου 5 ώρες για να διασχίσουμε όλο το επισκέψιμο κομμάτι του πάρκου, περπατώντας αρκετά χιλιόμετρα -ξεκούραστα φυσικά, λόγω της σπουδαίας θέας που απολαμβάνει το μυαλό μας σε κάθε βήμα- αλλά και με πλοιάριο, το οποίο διασχίζει κάποιες από τις πανέμορφες λίμνες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «καμάρι» της Κροατίας διαγείρει όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη και προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, που μας θυμίζει την αξία της παρθένας φύσης, αλλά και της ανάγκης διατήρησής της…

Περιηγηθείτε στο Πλίτβιτσε με τον φακό του zougla.gr!

 

 

Διαβάστε ακόμη: Ντουμπρόβνικ, περιηγηθείτε στο στολίδι της Αδριατικής με τον φακό του zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης