Η Scoot ξεκινά, σήμερα, την προπώληση των εισιτηρίων για τις πτήσεις από την Αθήνα προς το Λάος μέσω Σιγκαπούρης, με ειδικούς χαμηλούς ναύλους ενόψει της έναρξης του νέου δρομολογίου της προς τις πόλεις Vientiane και Luang Prabang.

Πρόκειται για μια από τις πλέον ανεξερεύνητες χώρες του πλανήτη, με τοπία που παραπέμπουν σε Χολιγουντιανές ταινίες. Πέραν από τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, το Λάος είναι ο ιδανικός τόπος για τους ταξιδιώτες που αποζητούν τη δράση στη φύση με πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, και εξερευνήσεις σε ποτάμια σπήλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί ναύλοι που ξεκινούν από €200 για απλή μετάβαση από την Αθήνα προς την Vientiane ή την Luang Prabang μέσω Σιγκαπούρης, ισχύουν μόνο για το διάστημα 13 – 26 Φεβρουαρίου 2019.

Το νέο δρομολόγιο της Scoot θα εξυπηρετείται με αεροσκάφη Airbus Α-320 τρεις φορές την εβδομάδα σε μια κυκλική διαδρομή που θα ξεκινά από τη Σιγκαπούρη για την Luang Prabang και στη συνέχεια για την πόλη Vientiane για να καταλήξει και πάλι στη Σιγκαπούρη. Τα δρομολόγια Αθήνα – Σιγκαπούρη πραγματοποιούνται με τα ευρύχωρα αεροσκάφη 787 Dreamliners.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν αρχικά μέρος του δικτύου της SilkAir, επίσης εταιρίας του Ομίλου Singapore Airlines. To δρομολόγιο μεταβιβάστηκε στη Scoot, η οποία από τον Απρίλιο του 2019 θα είναι πλέον η μόνη εταιρία που θα ενώνει απευθείας τη Σιγκαπούρη με το Λάος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πόλεις Luang Prabang και Vientiane θα αποτελέσουν τους δυο πρώτους από τους 16 νέους προορισμούς που πρόκειται να προστεθούν στο δίκτυο της Scoot αυτή τη χρονιά και περιλαμβάνουν το Λάος, την Ινδία, Κίνα, Μαλαισία, και Ινδονησία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Lee Lik Hsin, CEO της Scoot, ανέφερε, «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το Λάος στο δίκτυό μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πόλεις Vientiane και Luang Prabang θα ενισχύσουν τις επιλογές που προσφέρει η Scoot ως αερομεταφορέας μακρινών αλλά προσιτών πτήσεων στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες που αναζητούν στην Ασία αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες έξω από τα συνηθισμένα. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περιμένουν από εμάς ακόμα περισσότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες, καθώς το 2019 σκοπεύουμε να προσθέσουμε στο δίκτυό μας νέους προορισμούς».

Με το νέο δρομολόγιο προς το Λάος, η Scoot θα εξυπηρετεί πλέον 68 προορισμούς σε 19 χώρες και περιοχές της γης.

Χτισμένη κατά μήκος του ποταμού Mekong, η πρωτεύουσα Vientiane είναι η μεγαλύτερη πόλη του Λάος και το οικονομικό κέντρο της, με αρκετούς ναούς και θρησκευτικά μνημεία, το πιο γνωστό από τα οποία το Pha That Luang, όπου -λέγεται ότι- φυλάσσονται οστά του Βούδα. Αναμφίβολα, εδώ μπορεί κανείς να βρει μερικά από τα καλύτερα πιάτα της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως την αυθεντική σπεσιαλιτέ Laap, μια αναζωογονητική σαλάτα με βάση το κρέας που σερβίρεται είτε ωμή είτε μαγειρεμένη, και τα λουκάνικα Sai Oua του Λάος με ειδικά μυρωδικά ή με το χαρακτηριστικό ρύζι της περιοχής.

Παράλληλα, η αρχαία πόλη της Luang Prabang στο Λάος έχει κερδίσει τη θέση της στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς θεωρείται μια σημαντική περιοχή που συνδυάζει την παραδοσιακή αστική αρχιτεκτονική του Λάος με την αρχιτεκτονική της γαλλικής αποικιοκρατίας. Από τα μοναδικά σπήλαια του Pak Ou στα οποία στεγάζονται χιλιάδες βουδιστικές φιγούρες, έως τα ορεινά μονοπάτια που οδηγούν στους εκπληκτικούς καταρράκτες του ποταμού Kuang Si ή την εκπληκτική θέα από το Λόφο Phousi και τα ηλιοβασιλέματα πάνω από τον ποταμό Mekong, η πόλη Luang Prabang προσφέρεται για μια ανάπαυλα από την αστική θορυβώδη ζωή.

Γνωρίστε το Λάος μέσα από εικόνες σε 5 ημέρες:

1Η ΜΕΡΑ

H ΠΡΩΙΝΗ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ, LUANG PRABANG

Κάθε πρωί, οι μοναχοί βουδιστές μαζεύονται για την ιεροτελεστία της ελεημοσύνης στην πόλη που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμιο Μνημείο Κληρονομιάς. Οι ντόπιοι αποτίουν φόρο τιμής στους μοναχούς με τις πορτοκαλί φορεσιές, προσφέροντάς τους ρύζι και άλλα τρόφιμα καθώς εκείνοι διασχίζουν την πόλη. Εάν σκοπεύετε να παρευρεθείτε, βεβαιωθείτε ότι είστε ντυμένοι κατάλληλα και ότι έχετε φροντίσει να παρακολουθήσετε την ιεροτελεστία από μια εύλογη απόσταση.

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ, LUANG PRABANG

Γνωστή ως «η Γη του 1.000.000 Ελεφάντων», δε γίνεται να μη συναντήσετε από κοντά αυτούς τους τρυφερούς γίγαντες.Όποιο καταφύγιο και αν επιλέξετε βεβαιωθείτε ότι δεν περιλαμβάνει βόλτες ή παραστάσεις με ελέφαντες, καθώς αυτά δεν αποτελούν μέρος ενός ηθικού τουρισμού. Αντί για αυτό, σας προτείνουμε μια πολύ πιο εντυπωσιακή εμπειρία: να περάσετε την ημέρα σας ταΐζοντας και κάνοντας μπάνιο τους ελέφαντες!

Ο Λόφος Phousi, LUANG PRABANG

Μόλις 150μ πάνω από την πόλη, ο Λόφος Phousi σας εξασφαλίζει μια θέα 360 μοιρών στην πόλη Luang Prabang, το Παγκόσμιο Μνημείο Κληρονομιάς της UNESCO. Η ήπια ανάβαση θα σας πάρει μερικές ώρες, όμως κατά μήκος της διαδρομής θα συναντήσετε πολλούς όμορφους ναούς. Συνεχίστε την ανάβασή σας και ολοκληρώστε τη μέρα σας απολαμβάνοντας ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα με θέα τον Ποταμό Mekong.

Νυχτερινή Αγορά με Χειροτεχνήματα, LUANG PRABANG

Εάν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την αυθεντική Ασία, τότε κατευθυνθείτε προς τη μεγαλύτερη τοπική αγορά του Λάος που θα βρείτε κατά μήκος του WatSensoukaram. Σε αυτήν την αγορά μην αναζητήσετε τα σαλβάρια μαζικής παραγωγής με τα γνωστά μοτίβα ελεφάντων. Εδώ θα βρείτε μόνο αυθεντικά ντόπια προϊόντα και θα ξελογιαστείτε με τα χειροποίητα υφάσματα και τα χειροτεχνήματα, τις αντίκες και το περίφημο ουίσκι του Λάος. Είναι βέβαιο ότι αυτή η νύχτα θα σας μείνει αξέχαστη.

2Η ΜΕΡΑ

Οικαταρράχτες του Kuang Si, 45 ΛΕΠΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ LUANG PRABANG

Πιθανά να έχετε ξαναδεί αυτήν την εικόνα στα social media.Με τουρκουάζ νερά και διαδοχικές «πισίνες», δεν είναι περίεργοπου θεωρείται τοπιο δημοφιλές μέρος σε ολόκληρο το Λάος. Ξεκινήστε νωρίς το πρωί για να αποφύγετε την κοσμοσυρροή και ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από την ανείπωτη ομορφιά του τοπίου.

Η Κοιλάδα με τις Στάμνες, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ LUANG PRABANG ΚΑΙ VANGVIENG

Πρόκειται για ένα μυστήριο 2.500 ετών. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι αυτές οι μεγάλες πλίνθινες στάμνες χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή κρασιού από ρύζι για τη γιορτή των γιγάντων, ενώ οι ιστορικοί πιστεύουν ότι αποτελούσαν μέρος του ταφικού τελετουργικού κατά τους αρχαίους χρόνους. Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος με τα μεγαλιθικά μνημεία εκτείνεται σε μεγάλη έκταση στις κοιλάδες και τους πρόποδες των λόφων του παρθένου Λάος, για αυτό και – για τη δική σας ασφάλεια – είναι προτιμότερο να παραμείνετε στα όρια της χαρτογραφημένης περιοχής.

3Η ΜΕΡΑ

Η Θέα από το PhaNgern, VANGVIENG

Εάν σας αρέσουν οι προκλήσεις τότε το PhaNgern δε θα σας απογοητεύσει. Η αναρρίχηση δεν είναι και από τις πιο εύκολες, όμως η μοναδική θέα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Σαν ένα κινηματογραφικό τοπίο πάνω από τα σύννεφα, οι παραδοσιακοί ορυζώνες που είναι περιστοιχισμένοι από βραχώδεις λόφους συνθέτουνμια τέτοια κινηματογραφική σκηνή, που σου δημιουργείται η αίσθηση πως, από λεπτό σε λεπτό, ένα γιγάντιο τέρας θα κάνει την εμφάνισή του στον ορίζοντα.

4Η ΜΕΡΑ

Patuxai, VIENTIANE

Μπορεί να θυμίζει την Αψίδα του Θριάμβου στη Γαλλία, όμως αυτό το μνημείο κατασκευάστηκε στη μνήμη εκείνων που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία από τη Γαλλία, και φιλοτεχνήθηκε με σχέδια εμπνευσμένα από τη μυθολογία του Λάος. Απολαύστε το ατρόμητο πνεύμα των κατοίκων του Λάος που πάλεψαν για την ελευθερία, εδώ στην καρδιά της Vientiane!

Pha That Luang, VIENTIANE

Η επίσκεψη στο Λάος είναι η χρυσή ευκαιρία για να θαυμάσετε από κοντά τους αρχαίους θησαυρούς. Το λαμπερό αυτό σύμβολο της Vientiane είναι ένας χρυσοποίκιλτος βουδιστικός ναός, που χρονολογείται πιθανά στον 3ο αιώνα. Το χαρακτηριστικό αυτό οικοδόμημα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία του Λάος.

5Η ΜΕΡΑ

Στο σπήλαιο του ποταμού XeBangFai, VIENTIANE

Για όσους επιθυμούν να περιπλανηθούν μέσα σε σπηλιές για μια περιπέτεια σε στυλ Ιντιάνα Τζόουνς, η 8ωρη διαδρομή θα τους εντυπωσιάσει. Καγιάκ σε ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια σπήλαια του κόσμου με υπέροχη βλάστηση και τεράστιους σταλαγμίτες που μοιάζουν εξωπραγματικοί (η πρόσβαση προτείνεται μόνο για την περίοδο της ξηρασίας).

Σχετικά με τη Scoot

Η Scoot είναι αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που ανήκει στον όμιλο SingaporeAirlines. Ξεκίνησε το ταξίδι της τον Ιούνιο του 2012, ενώ τον Ιούλιο του 2017 συγχωνεύτηκε με την TigerairSingapore, διατηρώντας την επωνυμία Scoot και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης. Η Scoot έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 60 εκατομμύρια ταξιδιώτες και πλέον διαθέτει έναν στόλο 18 υπερσύγχρονωναεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner και 29 νεότερων, σύγχρονων αεροσκαφών της οικογένειας Airbus A320, ενώ έχει ήδη θέσει παραγγελίες για δύο ακόμη αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και 37 Airbus A320neo.

Το δίκτυο της Scoot αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 66 προορισμούς σε 18 χώρες με 16 επιπλέον προορισμούς στο Λάος, την Ινδία, Κίνα, Μαλαισία, και Ινδονησία που θα προστεθούν μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η Scoot προσφέρει – πέρα από τους εξαιρετικούς ναύλους – μια ασφαλή, αξιόπιστη και σύγχρονη εμπειρία ταξιδιού με μοναδικό στυλ, που το ονομάζει “Scootitude”. Με παροχές όπως Wi-Fi σύνδεση στο ίντερνετ εν πτήσει και πρίζες τροφοδοσίας στις θέσεις των επιβατών για επιλεγμένες πτήσεις, καθώς και με τη δυνατότητα εξαργύρωσης και συγκέντρωσης μιλίων KrisFlyer της Singapore Airlines, η Scoot αναδείχθηκε για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018 η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους (σε Ασία/Ειρηνικό) από τον ιστότοπο AirlineRatings.com και συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στις 10 Κορυφαίες Εταιρείες Χαμηλού Κόστους Παγκοσμίως για το 2015 και το 2018 από τον Skytrax.

Η Scoot θέλει να κάνει τα ταξίδια προσιτά σε όλους δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αγκαλιάσουν αυτό που ονομάζουμε Wandermust – την έμφυτη, δηλαδή, ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδεύει και να αναζητά νέες εμπειρίες.

Περισσότερες πληροφορίες στο FlyScoot.com.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης