Η Σλοβακία θα επιτρέψει από τις 10 Ιουνίου τα ελεύθερα ταξίδια από και προς 16 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – και δεν θα απαιτείται πλέον η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς, καθώς η χώρα χαλάρωσε περαιτέρω το lockdown.

Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για επισκέπτες από τη Γερμανία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και την Ισλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, η Σλοβακία άνοιξε και πάλι τα σύνορά της με τις γειτονικές χώρες, Τσεχία, Αυστρία και Ουγγαρία.

Η Σλοβακία είχε επιβάλει σχετικά αυστηρούς περιορισμούς, όπως κλείσιμο συνόρων πριν καταγράψει κρούσματα, και κινήθηκε προσεκτικά σε ό,τι αφορά το εκ νέου άνοιγμά τους.

Ο Μάτοβιτς δήλωσε επίσης ότι η υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη από το εξωτερικό θα καταργηθεί για χώρες που είναι στη λίστα αυτών που θεωρούνται ασφαλείς, και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να ενεργοποιήσουν την «έξυπνη καραντίνα» στα κινητά τους τηλέφωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Σλοβάκοι που επιστρέφουν από χώρες εκτός της λίστας αυτής θα πρέπει και πάλι να αυτοαπομονωθούν και να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό. «Προχωρούμε από τις απαγορεύσεις στην προσωπική ευθύνη», δήλωσε ο Μάτοβιτς σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η κυβέρνηση θα χαλαρώσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η οποία από αύριο θα απαιτείται μόνο για εσωτερικούς χώρους, δήλωσε ο Μάτοβιτς. Η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων κατέγραψε 1.531 κρούσματα της COVID-19 και 28 θανάτους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης