Σε οκτώ αθλήματα παίρνουν σήμερα, Κυριακή, μέρος οι Έλληνες αθλητές. Ιστιοπλοΐα, πινγκ πονγκ, ενόργανη γυμναστική, κανόε-καγιάκ, κολύμβηση, κωπηλασία, σκοποβολή και υδατοσφαίριση βρίσκονται στο μενού, όπου οι εκπρόσωποι της χώρας μας θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στις 11:00 η Αθηνά Δούκα στη σκοποβολή συμμετέχει στα προκριματικά των 10μ. αεροβόλου πιστολιού (11:00), ενώ την ίδια ημέρα διεξάγεται και ο τελικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίση ώρα αργότερα, στις 11:30 η Βάσω Μιλλούση στην ενόργανη γυμναστική θα διαγωνιστεί στους ασύμμετρους ζυγούς και τη δοκό ισορροπίας, με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Στις 12:00 η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών ρίχνεται στην πισίνα της Water Polo Arena αντιμετωπίζοντας την Κροατία για τον Α’ όμιλο.

Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιλαμβάνει κωπηλασία. Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου θα επιδιώξουν την πρόκρισή τους στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (12:50), αγωνιζόμενες ως ένα από τα φαβορί της Ελλάδας για κατάκτηση μεταλλίου. Αντίπαλες τους στην δεύτερη προκριματική σειρά οι Σίγκμοντ/Χεντ (Ολλανδία), Γουότσον/Έβρι-Χολ (Νέα Ζηλανδία), Ασίς/Μπελτράμε (Βραζιλία), Χέντστρομ/Νίκολς (Η.Π.Α.), Τζένεριτς/Ομπί (Καναδάς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο αγώνισμα αλλά στους άνδρες οι Λευτέρης Κόνσολας/Παναγιώτης Μαγδάνης (13:30), συμμετέχοντας στην τρίτη προκριματική σειρά), θα προσπαθήσουν να αποφύγουν το ρεπεσάζ και να πάρουν απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς.

Στις 13:03, ο Άρης Γρηγοριάδης στην κολύμβηση θα διαγωνιστεί στα 100μ. ύπτιο και θα προσπαθήσει να μπει στον ημιτελικό, κολυμπώντας στην 6η διαδρομή. Ο 27χρονος Πρωταθλητής Ευρώπης έχει την 11η καλύτερη φετινή επίδοση από τους 43 συμμετέχοντες (53.86).

Στο πινγκ-πονγκ, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα κοντράρεται στις 15:30 στον δεύτερο προκριματικό γύρο του απλού τον Βέλγο Σάιβ και ο Παναγιώτης Γκιώνης στις 17:30 δοκιμάζεται από τον Ασάρ (Αίγυπτος).

Ο Γιάννης Μιτάκης στην ιστιοπλοΐα συμμετέχει στα Finn (14:00, 15:30) και στα Star οι Τσότρας/Παπαθανασίου (15:35, 16:50), στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες.

Τέλος στο κανόε καγιάκ, ο Χρήστος Τσακμάκης στις 15:30 διαγωνίζεται στο σλάλομ (κατηγορία C1).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης