Ατέλειωτα πάρτι, ξέφρενη διασκέδαση και παραλίες με διάφανα νερά συνδυάζει  η Ίμπιζα, προσελκύοντας όχι μόνο διασημότητες και clubbers αλλά και όσους λαχταρούν να ξεφαντώσουν ή να απολαύσουν ανέμελες στιγμές στις αμμουδιές της.

Το «Λευκό Νησί» της Ισπανίας είναι πασίγνωστο για τα εκπληκτικά πάρτι με κορυφαίους DJs από όλο τον κόσμο. Προσφέρει αμέτρητες επιλογές στη νυχτερινή διασκέδαση, από super clubs που ψηφίζονται συχνά ως τα καλύτερα παγκοσμίως και beach bars μέχρι παμπ και μπαρ με ξεχωριστό στιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων, με ακτογραμμή 210 χλμ, φημίζεται και για τις δεκάδες παραλίες του, ενώ η παλιά πόλη της Ίμπιζα έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Βόλτα στη Dalt Vila   

Αν θέλετε να γνωρίσετε το αυθεντικό πρόσωπο της Ίμπιζα, ανηφορίστε τα σοκάκια που θα σας οδηγήσουν στην παλιά πόλη με την υπέροχη θέα. Η Dalt Vila, αμφιθεατρικά χτισμένη, περιβάλλεται από τείχη του 16ου αιώνα. Περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια θα δείτε μεσαιωνικά αρχοντικά, θα φτάσετε στο κάστρο και στον καθεδρικό ναό στην κορυφή του λόφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νησί των πάρτι

Από την άνοιξη η Ίμπιζα, επίκεντρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, πλημμυρίζει με ξέφρενους ρυθμούς, χορό και άφθονο αλκοόλ. Η αφρόκρεμα των διάσημων DJs περνάει τη θερινή σεζόν από τα decks των super clubs, όπως τα Pacha, Amnesia, Ushuaïa, DC10, Privilege, Es Paradis και Eden. Τα κλαμπ φιλοξενούν θεματικά πάρτι που ξεσηκώνουν το κοινό,  ενώ καθημερινά γίνεται ένα μεγάλο πάρτι σε διαφορετικό χώρο. Όλο και πιο δημοφιλή είναι τα πάρτι πάνω σε πλοία κατά τη διάρκεια της μέρας που συνδυάζονται πολλές φορές με είσοδο σε ένα ή περισσότερα κλαμπ. Αναζητήστε τα πάρτι της σεζόν στο party calendar του www.ibiza-spotlight.com.

Παραλίες για κάθε γούστο

Η μεγαλύτερη ακτή είναι η πολυσύχναστη Playa d’en Bossa, όπου μπορείτε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Εδώ βρίσκεται το δημοφιλέστερο θέρετρο του νησιού με πολλά εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ. Σε μικρή απόσταση από την πόλη της Ίμπιζα βρίσκονται και οι λευκές αμμουδιές Cala Talamanca  και Cala Llonga.

Κοντά στο θέρετρο του San Antonio, αγαπημένη παραλία είναι η Cala Conta ή Cala Comte με τα τιρκουάζ νερά.

Στο νοτιότερο άκρο του νησιού, η φημισμένη παραλία Las Salinas ή Ses Salines, με απαλή, ψιλή άμμο, είναι η πρώτη στάση που κάνουν πολλοί επισκέπτες του νησιού. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες ακτές της Ίμπιζα. Πιο πέρα θα βρείτε τις περίφημες αλυκές.

Το ξακουστό Cala Jondal αποτελεί το στέκι των διασημοτήτων και χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο τοπίο. Μεγάλα βότσαλα, χρυσή άμμος στη μία άκρη και τριγύρω πευκόφυτοι λόφοι.

Για χαλάρωση μετά το ξεφάντωμα ενδείκνυται η παραλία Pou des Lleo, σε έναν απομονωμένο κολπίσκο βορειανατολικά του θερέτρου Santa Eulalia. Θα συναντήσετε ντόπιους ψαράδες και πεντακάθαρα νερά, ιδανικά για καταδύσεις.

Άγρια φυσική ομορφιά μπορείτε να απολαύσετε στην Aguas Blancas, με την ψιλή άμμο, τους βράχους, τις σπηλιές και τα τιρκουάζ νερά. Η παραλία είναι δύσβατη αλλά αξίζει τον κόπο.

Για αξεπέραστη θέα με ηλιοβασίλεμα μπορείτε να πάτε στην Benirràs, έναν κολπίσκο με διάφανα νερά στα βορειοδυτικά, κοντά στο χωριό San Miguel. Η παραλία είναι μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες τουριστικά.

Γαλαζοπράσινη θάλασσα και μια μακριά λωρίδα ψιλής, λευκής άμμου συνθέτουν το εξαιρετικό σκηνικό στη δυτική παραλία Cala Tarida, κοντά στο χωριό San Jose.

Υπερθέαμα στο Σπήλαιο Can Marca (Cova de Can Marca)

 Μία ανεπανάληπτη εμπειρία θα βιώσετε στο Cova de Can Marca, διεισδύοντας σε έναν χρυσοκίτρινο κόσμο με πολλά επίπεδα και εντυπωσιακούς σχηματισμούς σταλακτιτών και σταλαγμιτών. Στην καρδιά του σπηλαίου θα σας συναρπάσει το υπερθέαμα με μουσική υπόκρουση και φωτισμούς, ενώ θα αντικρίζετε χρωματιστές λίμνες και έναν αστραφτερό καταρράκτη περίπου 10 μέτρων. Το σπήλαιο βρίσκεται κοντά στο παλιό λιμάνι του San Miguel και στο παρελθόν το χρησιμοποιούσαν λαθρέμποροι για να κρύβουν τα λάφυρά τους. 

Εκδρομή στον παράδεισο της Φορμεντέρα (Formentera)

Σμαραγδένια νερά και εξωτικές αμμουδιές θα απολαύσετε στη Φορμεντέρα, το νησάκι με την απίστευτη φυσική ομορφιά που αποπνέει ατμόσφαιρα Καραϊβικής αν και ανήκει στις Βαλεαρίδες Νήσους. Ιδανικό μέρος για χαλάρωση σε πολύ μικρή απόσταση από την κοσμοπολίτικη Ίμπιζα.

Στο βόρειο τμήμα της Φορμεντέρα θα βρείτε δύο εκπληκτικές παραλίες με διάφανα νερά και λευκή άμμο, την Playa de Ses illetes και την Playa de Llevant.

Στα νότια απλώνεται η Playa Migjorn, η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, σε σχήμα μισοφέγγαρου με ήρεμα, κρυστάλλινα νερά.

Μαγευτικό τοπίο το δειλινό θα δείτε στο Cap de Barbaria, με τον εμβληματικό φάρο στον βραχώδη λόφο, 100 μ. πάνω από τη θάλασσα. Λίγα μέτρα πιο πέρα, μια τρύπα στο έδαφος καταλήγει σε σπηλιά από την όποια μπορείτε να περάσετε για να βγείτε σε ένα φυσικό μπαλκόνι με εξαιρετική θέα.

Στα ανατολικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παλαιότερο φάρο, τον Far de la Mola, που λένε ότι ενέπνευσε τον Ιούλιο Βερν να γράψει τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας «Πάνω σ’ έναν κομήτη», γνωστή και με τον τίτλο «Έκτορ Σερβαντάκ». Πολύ κοντά στο φάρο θα βρείτε ένα μνημείο αφιερωμένο στον Γάλλο συγγραφέα.

Αξίζει να πάτε μια βόλτα στο χωριό Sant Francesc Xavier, την πρωτεύουσα της Φορμεντέρα, που διακρίνεται για τα λευκά σπίτια και την κεντρική πλατεία με την εκκλησία-φρούριο του 18ου αιώνα.

Στα εστιατόρια του νησιού θα γευθείτε νόστιμες τοπικές σπεσιαλιτέ, με έμφαση στα θαλασσινά.

Μην φύγετε χωρίς:

Να εξερευνήσετε το προστατευόμενο Φυσικό Πάρκο Ses Salines. Απλώνεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ίμπιζα και Φορμεντέρα, ενώ στη στεριά περιλαμβάνει παρθένες ακρογιαλιές, τις αλυκές, δασική έκταση, δεκάδες είδη φυτών και 210 είδη πουλιών.

Να δείτε το ηλιοβασίλεμα από το βραχώδες νησάκι Es Vedra ή από κάποιο café στο San Antonio.

Να επισκεφθείτε μία από τις υπαίθριες αγορές του νησιού.  

Να δειπνήσετε σε μία από τις ατμοσφαιρικές ταράτσες εστιατορίων στην πόλη της Ίμπιζα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης