Τα ξύλινα σπιτάκια... της Φρανκφούρτης!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 18:23
Τα ξύλινα σπιτάκια... της Φρανκφούρτης!
Μεγάλες πόλεις της Ευρώπης έχουν μπει ήδη στο κλίμα των Χριστουγέννων, φώτα, λαμπάκια, στολισμένα δέντρα αλλά και υπαίθριες αγορές συμπληρώνουν το γιορτινό σκηνικό.


Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο τα γιορτινά της φορά και η Φρανκφούρτη, με τη χριστουγεννιάτικη αγορά της να προσελκύει πλήθος κόσμου.

Χρώματα και μυρωδιές στην χριστουγεννιάτικη αγοράΗ χριστουγεννιάτικη αγορά της Φρανκφούρτης

Η Φρανκφούρτη έχει μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1393. Πρόκειται για μια παραδοσιακή χειμωνιάτικη αγορά που περιλαμβάνει διάφορους εορτασμούς, όπως κάλαντα, κωδωνοκρουσίες και- φυσικά- ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που βρίσκεται στο γραφικό κέντρο της παλιάς πόλης και είναι στολισμένο με χιλιάδες φωτάκια, κορδέλες και κουδουνάκια. Η αγορά προσελκύει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, που κάνουν τις αγορές τους σε περισσότερους από 200 πάγκους. Σε πολλούς από τους πάγκους πωλούνται κλασικά ξύλινα παιχνίδια, κουνιστά αλογάκια, κούκλες και στολίδια. Σε άλλους, έχουν την τιμητική τους οι λαχταριστές χριστουγεννιάτικες σπεσιαλιτέ όπως το ζεστό κρασί με μπαχαρικά, τα ψητά κάστανα, τα λουκάνικα και τα μπισκότα πιπερόριζας, που πλημμυρίζουν τον αέρα με εορταστικές μυρωδιές.

Πλήθος κόσμου απολαμβάνει τη βόλτα του στην χριστουγεννιάτικη αγορά

Πάγκος με παραδοσιακά εδέσματα

Τουρίστες και ντόπιοι απολαμβάνουν τη βόλτα τους

Πάγκος με παιχνίδια


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 19:18