Iστορίες φαντασμάτων, θεωρίες συνωμοσίας και μύθοι συνοδεύουν επί δεκαετίες τη φήμη γνωστών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο…

Από την Αγγλία μέχρι την Αμερική, ακούγονται ψίθυροι περί στοιχειωμένων κτηρίων…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και να ‘χει, ο επισκέπτης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και αφήνει τις δοξασίες στην άκρη, απολαμβάνοντας όλες τις ανέσεις.

Δείτε μερικά ξενοδοχεία και τις ιστορίες τους…


(Το Chelsea Hotel στη Νέα Υόρκη προσφέρει όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη. Οι πελάτες δεν γνωρίζουν ότι παλαιότερα πολλοί συγγραφείς, όπως ο Dylan Thomas, ήταν θαμώνες. Επίσης, δεν έχουν ενημερωθεί ότι ο κιθαρίστας των Sex Pistols’, Sid Vicious, κατηγορήθηκε ότι μαχαίρωσε τη σύντροφό του σε δωμάτιο του ξενοδοχείου)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Το Marshall House στην Georgia των ΗΠΑ παλιά λειτουργούσε ως νοσοκομείο. Εκεί πιστεύεται ότι έχουν φωλιάσει τα πνεύματα νεκρών του Εμφυλίου Πολέμου, αλλά είναι… φιλικά προς τον επισκέπτη)


(Στο Mermaid Inn, στο East Sussex, μπορεί κάποιος να διαμένει με 80 λίρες την ημέρα, αλλά δεν ενημερώνονται για τον μύθο του 1901 βάσει του οποίου οι καρέκλες έκαναν θόρυβο χωρίς κάποια αιτία…)


(Σε κτήριο του 12ου αιώνα στο Northumberland φιλοξενούνται άνθρωποι από όλον τον κόσμο. Λίγοι όμως γνωρίζουν -βάσει των ιστοριών- ότι στο Chillingham Castle υπήρχε παλιά δωμάτιο βασανιστηρίων που πλέον είναι… στοιχειωμένο)


(Μία πανέμορφη παλιά κατοικία στο Sealand της Δανίας υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Το κάστρο έχει τη δική του ιστορία. Το 1930 κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης βρέθηκε ο σκελετός της «λευκής κυρίας», κόρης κάποιου εύπορου της εποχής)


(Το Hawthorne Hotel στο Salem, Massachusetts «φιλοξενεί» το φάντασμα ενός παιδιού, ενώ παράλληλα κουβαλά «αρνητική ενέργεια», καθώς το 1692 στην περιοχή απαγχονίστηκαν 20 γυναίκες που θεωρήθηκαν ότι ήταν μάγισσες)

Δοξασίες, ιστορίες, μύθοι, θρύλοι… Ταξιδέψτε ελεύθερα, απολαύστε τα υπέροχα μέρη και αφήστε τους κυνηγούς φαντασμάτων να ερευνούν τις υποθέσεις…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης