Στη Γαλλία μεταβαίνει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση, Top Resa, που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ο υπουργός Τουρισμού θα παραστεί αύριο, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, στο περιθώριο της οποίας έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών επαφών με στελέχη της γαλλικής τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους κρατικών και ιδιωτικών φορέων από τον κλάδο του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο όλων των συναντήσεων του κ. Κικίλια, καθώς και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Jean-Baptiste Lemoyne θα βρεθούν η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Ελλάδας από Γάλλους, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί επαφές με ζητούμενα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη μεγαλύτερη διάχυση των επισκεπτών σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς.

Για τον σκοπό αυτόν, ο υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί και με ανώτατα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών Air France και Transavia καθώς και με τη CEO της ATOUT France – επίσημο εθνικό φορέα τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης της Γαλλίας ως τουριστικού προορισμού, που καθορίζει την εθνική της στρατηγική για τον τουρισμό.

Τα φετινά μηνύματα της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς η Ελλάδα αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό εξωτερικού για τους Γάλλους τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Τον Ιούλιο, μάλιστα, εκτοξεύθηκε ο αριθμός των Γάλλων επισκεπτών στη χώρα μας, γεγονός αξιοσημείωτο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένας προορισμός εξωτερικού ξεπέρασε τον εσωτερικό τουρισμό της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού στη Γαλλία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, οπότε και θα παρακαθίσει σε δείπνο με τους ομολόγους του των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης