Ένα νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών θα πλέει φέτος στις Ελληνικές θάλασσες, ενισχύοντας το δυναμική του κλάδου της κρουαζιέρας στη χώρα.

Ο λόγος για το νέο στολίδι της Silversea Cruises, Silver Moon, το νεόκτιστο πλοίο της εταιρείας, που εξειδικεύεται στα ταξίδια υψηλών απαιτήσεων και από την Παρασκευή βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χτες, εν όψει του homeporting στην Ελλάδα (Πειραιάς και Ηράκλειο), η Silversea Cruises παρουσίασε δυο από τα τέσσερα πλοία της το Σάββατο στη Σούδα παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και τοπικών αρχών.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος “δοκίμασε” και το πιάνο, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δήτρης Βιριράκης και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μανώλης Κοτσιφάκης, ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης και φορείς του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το το Silver Explorer και το Silver Moon, ένα νεότευκτο υπερπολυτελές πλοίο κρουαζιέρας, που ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και θα ξεκινήσει φέτος για πρώτη φορά κρουαζιέρες από Πειραιά στις 18/6 με σταθμούς νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Για φέτος η Silversea Cruises έχει προγραμματίσει 60 αναχωρήσεις από Πειραιά και άλλες 30 από το Ηράκλειο Κρήτης και όπως όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης, αποτελεί έκφραση εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και ειδικότερα την ελληνική κρουαζιέρα. «Η εταιρεία δείχνει έμπρακτα την προτίμησή της στη χώρα, που μπορεί να αναπτύξει μεγάλη δυναμική τα απόμενα χρόνια στις υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες», αναφέρει ο κ. Αλμπέρτης, ενώ σημειώνει ότι ήδη η ζήτηση και από τους πελάτες της από μεγάλες αγορές είναι υψηλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις άνοιξε το πρώτο πλάνο ταξιδιού ουσιαστικά έκλεισε με κρατήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πλοίο της Silversea Cruises που θα ξεκινήσει κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά θα είναι το Silver Moon στις 18 Ιουνίου, και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα τρία πλοία και συγκεκριμένα τα Silver Explorer, Silver Spirit και Silver Shadow, με την τελευταία αναχώρηση να προγραμματίζεται για το Νοέμβριο φέτος. Συνολικά, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, η Silversea Cruises αυξάνει τα calls στα ελληνικά λιμάνια κατά 100%.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γελασάκη, ναυτικό πράκτορα της Silver Sea Cruises, «η παρουσία τεσσάρων πλοίων της εταιρείας στα Ελληνικά νερά δημιουργεί ισχυρή βάση για ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε μια δύσκολη περίοδο αλλά και τόνωσης της κίνησης σε λιμάνια της χώρας, που δεν είναι και συνήθεις προορισμοί της κρουαζιέρας».

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αναμένεται να συμπεριλάβει πάνω από 20 νέους προορισμούς στην Ελλάδα όπως π.χ. τη Σύρο, εκτός από τα συνηθισμένα λιμάνια που είναι η Σαντορίνη,. Μύκονος, Ρόδος, Κέρκυρα κλπ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, όπως αναφέρει ο Σπύρος Αλμπέρτης, η Silversea Cruises προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ταξιδιού με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά και αναφορές στις κουλτούρες των χωρών όπου βρίσκεται προβάλλοντας τους προορισμούς αλλά και δίνοντας υπεραξία σε όλη τη συνδεόμενη αλυσίδα αξίας. Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της εταιρείας κάθε επισκέπτης της ξοδεύει περίπου 300 έως 400 δολ. ανά λιμάνι, εξαιρουμένων των δαπανών για τις εκδρομές.

 

Όπως αναφέρεται, επίσης, η Silver Seas Cruises εφαρμόζει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας από το κορωνοϊό ακολουθώντας τόσο τα ευρωπαϊκά, όσο και τα αμερικάνικα πρωτόκολλα, ενώ θα διαθέτει και «πλοίο καραντίνας» για το προσωπικό της εταιρείας.

Επίσης, το πλήρωμα και οι επισκέπτες που εμβολιάσθηκαν θα πρέπει να έχουν και αρνητικό τεστ 72 ωρών, ενώ θα κάνουν και self test πριν την επιβίβαση στο πλοίο. Επιπλέον, στο πλοίο όλοι οι επισκέπτες και το πλήρωμα θα φοράνε μάσκες, θα τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις, ενώ βέβαια και το πλοίο θα λειτουργεί με το 75% της συνολικής χωρητικότητας.

                      

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης