Ρεπορτάζ-οργάνωση-παρουσίαση: Θανάσης Χαρίσης

Συνεργασία: Αλεξάνδρα Χατζοπούλου -Παντουράρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοντάζ: Θανάσης Χαρίσης

 Αχκάθε αμαρτία έχει και τη γλύκα της, έγραψε ο «άγιος των Ελληνικών γραμμάτων» Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην πάρουμε λίγη από τη γλύκα της πανέμορφης Σκιάθου.

Έπειτα από χρόνων ακτοπλοΪκης απομόνωσης, ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου τα δρομολόγια του ταχύπλοου οχηματαγωγού που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Σποράδων. Οι βορειοελλαδίτες θα μπορούν σε μόλις 3 ώρες και 05 λεπτά να απολαμβάνουν τις βουτιές τους στη Σκιάθο, σε 4 ώρες να βρίσκονται στη Σκόπελο και σε περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά να βρίσκονται στην Αλόννησο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας χαρίσουμε « τη δική μας κατεύθυνση μέσα από τις δικές μας εμπειρίες…

Δείτε το βίντεο και γνωρίστε τις ομορφιές της Σκιάθου:

 

Ας ξεκινήσουμε από το πώς μπορεί να φτάσει κανείς στη Σκιάθο.

Είτε από Βόλο , είτε από Θεσσαλονίκη η SEAJETS (www.seajets.grθα σας μεταφέρει με ασφάλεια και ταχύτητα στο νησί με τα πιο εξελιγμένα ταχύπλοα που διαθέτει!

Το hellenicdailynewsny έχει αρχίσει να «πλέει διαδικτυακά” στους ρυθμούς της LET’S FERRYκαι της online  πλατφόρμας»… βραβευμένη με δύο χρυσά βραβεία της “Peak Performance Awards” (“Best International Campaign” και “Best Performance in Travel & Tourism”).

Για όσους αγαπούν την αμεσότητα και ταχύτητα, πρόκειται για μία online Πλατφόρμα κρατήσεων (www.letsferry.com) του Ομίλου Γελασάκη, ικανή να συνδυάζει αξιόπιστες υπηρεσίες, ταχύτητα και λειτουργικότητα τελευταίας τεχνολογίας παρέχοντας εύκολη, γρήγορη και απλοποιημένη online αναζήτηση και κράτηση για εισητήρια πλοίων σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου αλλά και αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων σε περισσότερους απο 230 προορισμούς σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Μόλις φτάσει κανείς στο λιμάνι της Σκιάθου, θα χρειαστεί ένα μέσο μεταφοράς και δεν έχει παρά μόνο να κάνει ελάχιστα βήματα απέναντι, όπου η ομάδα της «Aegean Car Rentalθα βρίσκετε στη διάθεσή σας για τον  προορισμό σας στο ξενοδοχείο.

Για τη διαμονή σας, η λύση είναι μονόδρομος και αφού μιλήσαμε για τη πριγκίπισσα των σποράδων, δεν γίνεται να μην επιλέξουμε το ανάλογο ξενοδοχείο Princess Resort, Skiathos.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκιάθου, το πεντάστερο Princess Resort στη Σκιάθο, μέρος της Santikos Collection, φωλιάζει σε πευκόφυτους λόφους, με μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Το θέρετρο προσφέρει εκπληκτική παραθαλάσσια τοποθεσία. Διαθέτει τρία εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκα τοπικά πιάτα όλο το εικοσιτετράωρο: πολυτελή καταλύματα σε διάφορες κατηγορίες, θαλάσσια σπορ και spa με υπηρεσίες και περιποιήσεις εμπνευσμένες από την περιοχή. Αυτό το φιλικό προς την οικογένεια θέρετρο παρέχει άφθονες δραστηριότητες για όλους στην οικογένεια, από δωρεάν υπηρεσίες παιδικής λέσχης μέχρι μαθήματα μαγειρικής και πεζοπορίες με οδηγό. Απολαύστε τον ήλιο, την πισίνα ή διεκδικήστε ένα σαλόνι στην παραλία και αφήστε τον ήλιο να σας χαϊδέψει σε αυτό το πολυτελές καταφύγιο.

Γνωρίστε το:

 

20210705_225131.JPG

Τη στιγμή που θα φθάσετε στο λιμάνι της Σκιάθου, η ομορφιά του νησιού θα σας αιχμαλωτίσει. Με θέα στο Κάστρο Μπούρτζι και το μυστηριακό καταπράσινο γύρω περιβάλλον του. Το νησί έχει έναν μοναδικό χαρακτήρα που εναρμονίζεται με τα τουριστικά αξιοθέατα και την άγρια ομορφιά της φύσης.

Όλα τα μεγάλα γεγονότα συμβαίνουν εδώ, καθώς θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό εστιατορίων, μπαρ, κλαμπ, μαγαζιών.

Η Πόλη επίσης είναι γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή με πολλούς νέους να φτάνουν στο νησί από όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο- για να γευτούν αξέχαστες διακοπές.

Photo_6553729_DJI_129_jpg_4591891_0_20217820132_photo_original.jpg

Μπορείτε να περπατήσετε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης, όπου μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στα μαγαζιά με τα σουβενίρ. Είναι ένας τρόπος να περάσετε ξεκούραστα το χρόνο σας τις απογευματινές ώρες και να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, με τη πανοραμική θέα όλης της πόλης, όπου το 2007 έγινε γνωστό για τα γυρίσματα της ταινίας MammaMia. Τα σπίτια είναι μικρά και απλά, ένας συνδυασμός διαφορετικών στυλ που έχουν επιρροές τόσο από την τυπική αρχιτεκτονική του νησιού όσο και από την περιοχή του Πηλίου, το οποίο κυριαρχεί στον διπλανό Βόλο. Στην Σκιάθο θα βρεθείτε δίπλα στο σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο αλλά και το Μπούρτζι ένα νησάκι ουσιαστικά, όπου το παλιό και το νέο λιμάνι της Σκιάθου χωρίζονται .Το 1207 τα αδέλφια Γκίζη κατέβαλαν το νησί και έχτισαν το μικρό ενετικό φρούριο, Μπούρτζι. Το 1660 καταστράφηκε από το διάσημο Βενετό ναύαρχο Μοροσίνι. Στην επίσκεψη σας στο νησί μπορείτε να δείτε τα χαλάσματα του κάστρου και το σημείο που ήταν χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η δεξαμενή του κάστρου.

Photo_6553721_DJI_121_jpg_5009334_0_202178195214_photo_original.jpg

Μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, στο Μπούρτζι λειτούργησε το πρώτο λοιμοκαθαρτήριο του νησιού, ενώ το 1906 στο κέντρο της χερσονήσου χτίστηκε δημοτικό σχολείο, δωρεά του Ανδρέα Συγγρού, το οποίο σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε πολιτιστικό κέντρο όπου δίνονται κάθε καλοκαίρι θεατρικές παραστάσεις.

Για το τέλος σας κρατήσαμε τις παραλίες :

Οι παραλίες της Σκιάθου 69 στο σύνολο, 66 προσβάσιμες οδικώς και 3 μη προσβάσιμες

Οι διάσημες Κουκουναριές, οργανωμένη παραλία, με τη χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα της νερά. Δίπλα ακριβώς ο υδροβιότοπος λίμνης Στροφιλίας,  ένα προστατευόμενο υδροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η λίμνη αυτή αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της ειδικής γεωγραφίας του νησιού της Σκιάθου και προστατεύεται από το Δήμο Σκιάθου μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Τα Λαλάρια, ο Τσουγκιάς & τα άλλα νησάκια, προσβάσιμα μόνο με σκαφάκι, που μπορείτε να νοικιάσετε με λίγα χρήματα και να έχετε μία αξέχαστη ημέρα, από τοPorto Nostos Rent a Boat & Watersports.

Ο Σπύρος Μελαχρινός, ο πατέρας του και οι συνεργάτες τους θα σας υποδεχτούν με τον ομορφότερο τρόπο, θα σας εξηγήσουν τα πάντα για τον χειρισμό του σκάφους και τις τοποθεσίες που θα πρέπει να επισκεφτείτε.

Photo_6553690_DJI_90_jpg_3997249_0_2021771176_photo_original.jpg

 

Γνωρίστε το Πόρτο Νόστος:

 

Τα  Λαλάρια

Στη βορειότερη ακτή, αποτελεί ίσως  την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία του νησιού κυρίως λόγω της άγριας ομορφιάς της. Πρόκειται για μια παραλία με λευκά χαλίκια με τη πασίγνωστη «Τρύπια Πέτρα» που είναι το σήμα κατατεθέν της παραλίας.

Στα Λαλάρια, κοντά στην παραλία, υπάρχουν δύο σπηλιές, η σκοτεινή σπηλιά και η γαλάζια αν θέλετε να τις εξερευνήσετε. Η σκοτεινή είναι πολύ στενή και χαμηλή σπηλιά που γίνεται προσβάσιμη μόνο με μικρά καραβάκια.

Ο Τσουγκιάς &τα άλλα νησάκια

Μια ομάδα μικρών ακατοίκητων νησιών βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την Σκιάθο, περίπου 3 ν.μ. Το πιο διάσημο από αυτά είναι ο Τσουγκιάς, που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες με τα καταγάλανα τιρκουάζ νερά και την παρθένα ομορφιά του.

Στον Τσουγκιά, αν έχετε όρεξη να τον εξερευνήσετε, θα ανακαλύψετε δύο μικρές λιμνούλες καθώς και ένα ερειπωμένο ελαιοτριβείο, λόγω μάλλον των πολλών ελιών που υπάρχουν στο νησί. Ειδυλλιακό είναι και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου. Και στις δύο πλευρές του νησιού υπάρχουν καντίνες για τα απαραίτητα.

Η «Φόνισσα»…Η Μετανάστις”…Ο “Χρήστος Μηλιώνης”,…”Η Γυφτοπούλα”,…»…”Οι Έμποροι των Εθνών”, …”Οι Μάγισσες”, “Ο Πεντάρφανος”,…Ο”Νεκρός Ταξιδιώτης”… είναι όλα «ο Αντίκτυπος του Νού» του κορυφαίου μας Πεζογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ο οποίος μέσα απο τα γραπτά του αποτελεί ο «διαχρονικότερος ξεναγός της ιδιαίτερης πατρίδας του…της  «ΣΚΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ»..

 

 

«Παπαδιαμάντης, μια ψυχή, που μέσα σ’ εξωκκλήσια

Και σ’ ερημιές την έφερνε κατάνυξις περίσσια.

Κι η Σκιάθος δεν θα ξαναϊδή στην ακροθαλασσιά της

να κάθετ’ ένας ασκητής,

να κάθετ’ ένας ποιητής,

ένας για φωτοστέφανο πνευματικός εργάτης».

 

                          (Γεώργιος Σουρής)

20210707_223424.jpg

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους:

-PEUGEOT HELLAS

IMG_8787.jpg

-LET’S FERRY (www.letsferry.com)

-SEAJETS (www.seajets.com)

IMG_8788.jpg

  • PRINCESS RESORT SKIATHOS
  • AEGEAN CAR RENTAL
  • Porto Nostos Rent a Boat & Watersports.

– Τον Γιάννη Κατούνη

 Την Αλεξάνδρα και τον Θανάση ντύνουν:

ΜythicCollection

Matee Collection

Ευχαριστούμε επίσης:

-MIKELINA BOUTIQUE

-SHOP &TRADE

-SAUCONY GREECE

 

Πηγή: hellenicdailynewsny.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης