Η Ακρόπολη στην κορυφή του κόσμου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017, 15:09
Η Ακρόπολη στην κορυφή του κόσμου
Ακόμη μία παγκόσμια επιτυχία σημείωσε η χώρα μας, η οποία έχει διακριθεί πολλές φορές για την ομορφιά της. Έπειτα από ψηφοφορία ο Παρθενώνας είναι πλέον και επίσημα το ομορφότερο κτήριο όλου του κόσμου.

Η ψηφοφορία διοργανώθηκε από την ιστοσελίδα Business Insider. Θέλοντας να πάρει τη γνώμη των πιο ειδικών στο είδος, οι οποίοι έχουν πιο εμπεριστατωμένη κρίση, απευθύνθηκε σε διακεκριμένους αρχιτέκτονες και τους ζήτησε να αναδείξουν τα κτήρια που έχουν φέρει την επανάσταση στην αρχιτεκτονική.

Οι αρχιτέκτονες κλήθηκαν να απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά για το ποια ήταν τα κτήρια τα οποία τους έκαναν να ακολουθήσουν το επάγγελμά τους και αυτοί απάντησαν πως πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Παρθενώνας.

Ποια είναι, όμως, τα 15 πιο όμορφα κτήρια του κόσμου;

Για να τα μάθετε θα πρέπει να διαβάσετε την ακόλουθη λίστα:

1. Παρθενώνας
2.Το Εθνικό Κογκρέσο της Βραζιλίας, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια 3. Μουσείο Τέχνης του Σάο Πάολο (Βραζιλία)
 4. Ο Ναός στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο (Κίνα)5. Το Κτήριο Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο της Φλόριντα (Ηνωμένες Πολιτείες)
6. The Hubertus House στο Άμστερνταμ (Ολλανδία)7. Empire State Building στη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)8. Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης The Niterói στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία)9. Εκκλησία του Φωτός στην Οσάκα (Ιαπωνία)10. Κέντρο Enterprise στο Πανεπιστήμιο East Anglia στο Νόργουιτς (Αγγλία)11.Casa Mila στη Βαρκελώνη (Ισπανία)12. Μουσείο Τέχνης Kimbell στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας (Ηνωμένες Πολιτείες)13. Fallingwater στο Mill Run (Ηνωμένες Πολιτείες)14. Μουσείο του Ιδρύματος Barnes στη Φιλαδέλφεια (Ηνωμένες Πολιτείες)15. Νοτρ Νταμ ντι Ο στο Ronchamp (Γαλλία)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017, 15:22