Μαρία Ναυπλιώτη και Φλώρα Κούκλη. Δύο γυναίκες επιχειρηματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινούς στόχους και όνειρα, για να συμπορευτούν την πλέον ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία Naxos Blue, που παρέχει για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο χώρο της ελληνικής φιλοξενίας.

Η Naxos Blue αναλαμβάνει πλήρη διαχείριση βιλών βραχυχρόνιας μίσθωσης, με πρωτοπορία στο κομμάτι των εξειδικευμένων υπηρεσιών και στόχο έχει να προσφέρει ολιστική εμπειρία, ώστε να αισθανθεί ο πελάτης «σαν το σπίτι του», ακόμα και αν βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απαρχή της ιδέας Naxos Blue

Ήταν κάτι που το οραματιζόμουν αρκετό καιρό και οι συγκυρίες συντέλεσαν ώστε  να γίνει πραγματικότητα. Αρχικά ασχολήθηκα με την πώληση ακινήτων στο τομέα του μεσιτικού. Λόγω της ιδιότητας μου ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, μου ζητήθηκε από Νορβηγό πελάτη μας,να αναλάβω την επίπλωση και τη διακόσμηση της βίλας που αγόρασε στη Νάξο. Το θετικό αποτέλεσμα συνέβαλε έτσι ώστε να αναλάβω και την προώθηση του προς ενοικίαση τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι την πρώτη χρονιά ξεκίνησα εντελώς μόνη με μια πολυτελή βίλα. Την δεύτερη χρονιά είχα στο ενεργητικό μου 10 σπίτια. Την τρίτη χρονιά συνεργάστηκα με τη Φλώρα Κούκλη. Τόσο η επιχειρηματική συμβολή της όσο και η χημεία μας έδρασαν καταλυτικά, κυρίως γιατί μοιραζόμαστε κοινούς στόχους και όνειρα με αρωγό την ποιότητα σε ότι και αν κάνουμε.

Αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας, η Naxos Blue σήμερα να απαριθμεί 37 πολυτελείς βίλες και οικίες πλήρους διαχείρισης.

Τα χαρακτηριστικά διαφοροποίησης και το μυστικό της επιτυχίας

Αρχικός στόχος είναι τα σπίτια και οι βίλες που αναλαμβάνουμε να είναι άρτια κατασκευασμένες και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να γνωρίζουν ότι η οικία τους είναι διαχειριζόμενη από έμπειρους επαγγελματίες.

Έπειτα φροντίζουμε να προωθήσουμε το «Hellenic Philoxenia», να παρέχει το μέγιστο αριθμό ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Ένα στοιχείο που μας διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό από τις υπόλοιπες εταιρείες είναι η πλήρης και όχι μερική διαχείριση των ακίνητων.

Η υπηρεσία «Hellenic Philoxenia Concierge» παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν εκλεπτυσμένες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, όπως προσωπικό Σεφ, μαθήματα μαγειρικής στην οικία, οικογενειακό γιατρό, προσωπικό φωτογράφο, διοργάνωση private tour & event έως και σκάφος που μπορεί να οδηγήσει ο ίδιος ο πελάτης. Συνολικά παρέχουμε περισσότερες από 30 concierge υπηρεσίες συνεργαζόμενοι με άριστους Νάξιους επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού.

Όσο πιο ακριβό είναι ένα σπίτι τόσο πιο μεγάλες είναι οι απαιτήσεις των επισκεπτών. Από την στιγμή που ο πελάτης θα κάνει την κράτηση ο σχεδιασμός για την διαμονή του ξεκινάει άμεσα έτσι ώστε να ανυπομονεί να κάνει τις διακοπές του στη Νάξο και να βιώσει μια αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

Το μυστικό της Φιλοξενίας δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την απόλυτη αγάπη σε αυτό που κάνουμε έτσι ώστε ο επισκέπτης να νιώσει πραγματικά οικεία και να επιθυμεί να ξαναέρθει στο νησί.
 

Η συνύπαρξη εμπιστοσύνης της Naxos Blue με τους ιδιοκτήτες & πελάτες είναι το κλειδί της υγιούς επικοινωνίας

Επενδύουμε πάντα στην καλή και συνεχή επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες αλλά είμαστε στην διάθεση των πελατών όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες της εβδομάδος. Δημιουργούμε ομάδες με τους πελάτες αγκαλιάζοντας τη διαμονή τους, με προτάσεις για το πώς να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την κάθε στιγμή τους στο νησί της Νάξου.

Είμαστε οι αφανείς ήρωες σε όλο αυτό το ταξίδι.

Η εμπιστοσύνη ξεκινάει από τη στιγμή που ο εκάστοτε ιδιοκτήτης μας παραδίδει τα κλειδιά της οικίας και με κλειστά μάτια μας δίνει το δικαίωμα να αλλάξουμε την οικία του προς το καλύτερο, διότι μια από της αρετές μας είναι να μετατρέπουμε ένα σπίτι κενό σε φιλόξενο περιβάλλον με όλες τις ανέσεις που θα σου παρείχε το αληθινό σου σπίτι.

Φυσικά, για να μπορέσει να ενταχθεί μια οικία στο portfolio της Naxos Blue θα πρέπει να πληροί εκτός από τις νόμιμες απαιτήσεις, συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφουγκράζονται την δική μας φιλοσοφία και κουλτούρα.

Η αισθητική να αποπνέει «Island Vibes», καθαριότητα και την αύρα της ελληνικής φιλοξενίας.


Η Κυρία Κούκλη αποτελεί τον εμπνευστή του islandevent.gr και της διοργάνωσης γάμου. Η συνεργασία με την κυρία Ναυπλιώτη, οι στόχοι και το όραμα.

Προέρχομαι από το χώρο του HR με δεκαετή καριέρα στον τομέα της ανάπτυξης και εκπαίδευσης ανθρωπίνου δυναμικού σε πολυεθνική εταιρεία. Στη Νάξο ασχολήθηκα με τη συμβουλευτική ως Ψυχολόγος και πριν 6 χρόνια κάτι που ξεκίνησε ως χόμπι οργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων για το νησί εξελίχθηκε σε εταιρεία διοργάνωσης γάμων.

Ήρθε το κατάλληλο timing και πριν 3 χρόνια ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Μαρία και δημιουργήσαμε μια υγιή και αναπτυσσόμενη επιχείρηση την Naxos Blue.

Η Νάξος έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να γίνεται ένας άρτιος προορισμός γάμων αλλά όχι με την έννοια των υπολοίπων νησιών. Εδώ ο τόπος είναι ευλογημένος αλλά θέλει να τον σεβαστείς. Για παράδειγμα έχουμε πραγματοποιήσει γαμήλια τελετή στην μέση ενός απέραντου ελαιώνα ανάμεσα στα επιβλητικά αιωνόβια ελαιόδεντρα που χρονολογούνται έως και 5000 έτη και σε τοποθεσίες όπου θεσπίζουν αξιόλογα μνημεία και θεά στο Αιγαίο. Αυτό για τους ξένους είναι σχεδόν ακατόρθωτο στις χώρες τους. Έχουμε απίστευτη δυναμική ως νησί όσο αφορά επιλογές σε τοποθεσίες, διασκέδαση και άριστη τοπική κουζίνα.

Ο πιο ξεχωριστός Γάμος

Ο κάθε γάμος έχει τη μοναδικότητα του και αυτός είναι ο στόχος μας για κάθε ζευγάρι, να μην επαναλαμβανόμαστε αλλά να δίνουμε την ταυτότητα που τους ταιριάζει περιλαμβάνοντας τα έθιμα τους και βάζοντας στοιχεία από τα δικά μας ελληνικά έθιμα. Αν θα ανέφερα έναν γάμο με ιδιαιτερότητες θα ήταν που για πρώτη φορά στη Νάξο διοργανώσαμε παραδοσιακό Ινδικό γάμο, με όλα τα ήθη και έθιμα της Ινδίας σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία με πανοραμική θέα.

Ένας γάμος με 120 καλεσμένους από πολλές χώρες με πολύχρωμες ινδικές φορεσιές, shisha stations, παραδοσιακά ινδικά φαγητά καθώς και όλες οι πατροπαράδοτες τελετές που ακολουθούνται στην Ινδία.

Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να αναλάβουμε ένα τέτοιο γεγονός καθότι οι υποψήφιοι νεόνυμφοι αναζητούσαν σε όλη την Ευρώπη το πιο ιδιαίτερο σημείο για τον γάμο τους και κατέληξαν σε εμάς και τη Νάξο. Σε αυτήν ακριβώς την εμπιστοσύνη θέλουμε να επενδύσουμε.
 

Δυο λόγια για το μέλλον του νησιού

Όπως είπα και πριν ο τόπος έχει προοπτικές ανάπτυξης και προβολής σε πολλούς τομείς αλλά οφείλεις να τον σεβαστείς. Δεν θα ήθελα να αλλάξει το authenticity της Νάξου.

Κινητικότητα υπάρχει όλο το χρόνο στο νησί. Εκτός από τις απέραντες γαλάζιες παραλίες, η ενδοχώρα έχει πολύ περιβαλλοντικό και πολιτισμικό πλούτο που αξίζει να το βιώσει ο κάθε επισκέπτης.

Εμείς ως πρεσβευτές αυτού του τόπου, ο καθένας στον τομέα του, οφείλουμε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, και να προσφέρουμε αυτό που έχουμε, γιατί αξίζει!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης