Μαγικές παραλίες με δροσερά – καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι ταξιδέψουν στη Νάξο.

Οι καλύτερες παραλίες του νησιού

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που κάνει την παραλία της Αγίας Άννας ξεχωριστή είναι το μικρό δάσος από κέδρους το οποίο έχει κυριολεκτικά τη βλάστησή του μέσα στην άμμο και μοιάζει με εξωτικό μέρος. Έχει λευκή αμμουδιά και καταγάλανα καθαρά κρυστάλλινα νερά. Στην παραλία υπάρχουν πολύ καλά εστιατόρια με καλό φαγητό, beach bar, καφετέριες και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί μία οικογένεια ή ένα ζευγάρι. Διαθέτει σε όλο το μήκος της ξαπλώστρες, ομπρέλες και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ιδιαίτερα για windsurfing.

ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης είναι η παραλία του Αγίου Προκοπίου με ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά. Η πρόσβαση για κάποιον που δεν διαθέτει δικό του μέσο είναι εύκολη, καθώς υπάρχουν λεωφορεία και ταξί στην περιοχή.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Όμορφος παραλιακός οικισμός ψαράδων, κτισμένος σε όρμο στην βορειοανατολική ακτή της Νάξου. Έχει τουριστική ανάπτυξη και συνδέεται με την Χώρα με καινούργιο παραλιακό δρόμο. Έχει μεγάλη παραλία που συνδυάζει άμμο και βότσαλο και παραθαλάσσια ταβερνάκια. Πολύ κοντά στην είσοδο του χωριού βρίσκεται ο Κούρος του Απόλλωνα.

 ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Χώρας. Πρόκειται για μία αμμώδη παραλία με αρκετά ρηχά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους και ιδανική για τα παιδιά. Στην περιοχή του Φλοίσβου υπάρχει ένα οργανωμένο αθλητικό κέντρο για θαλάσσια σπορ.

ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ

Η παραλία αυτή εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητές της κυρίως για wind και το kite surf, είναι ιδιαίτερα φημισμένη και για τις μικρές-ιδιωτικές παραλίες που σχηματίζονται πίσω από τους βράχους και είναι ιδανικές για ζευγάρια.

 
ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ

Αμμόλοφοι, δάσος με κέδρους και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Εδώ θα φτάσετε ακολουθώντας τον παραλιακό χωματόδρομο που ξεκινάει από την Μουτσούνα και κατευθύνεται νότια.

Δείτε τιμές και δρομολόγια ΕΔΩ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης