Παρόλο που η χώρα μας είναι από τις πιο κατάλληλες για να κάνεις κάποιος κατάδυση, οι Έλληνες φαίνεται να μην τις προτιμούν, με τους τουρίστες να ανακαλύπτουν τις ομορφιές των βυθών μας πριν από εμάς που οι μαγευτικές μας θάλασσες μας είναι τόσο προσβάσιμες.

Εάν είστε λάτρεις της θάλασσας φέτος το καλοκαίρι κάντε κάτι διαφορετικό και αξιομνημόνευτο στις διακοπές σας, βουτώντας πιο βαθιά έτσι ώστε να ανακαλύψετε έναν νέο κόσμο που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του νερού βυθισμένο στην απόλυτη γαλήνη και ηρεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γαλαζοπράσινα νερά, ναυάγια, κοράλλια και κοχύλια είναι κάποια από αυτά που θα θαυμάσετε στην underwater εμπειρία σας. Ποια νησιά όμως μας δίνουν την επιλογή της περιπετειώδης εξερεύνησης;

Σαντορίνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα υπέροχο μέρος για να κάνετε κατάδυση καθώς η πλεύση πρόκειται να είναι πολύ εύκολη λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της θάλασσας σε αλάτι ενώ η ηφαιστειογενής φύση του νησιού πρόκειται να σας μαγέψει με την γοητεία και την ομορφιά της ακόμα και κάτω από το βυθό. Οι καλύτερες επιλογές καταδύσεων είναι στο ακρωτήρι Τρυπητή, ο υφαλός στην περιοχή Αδιάβατη και ο Ταξιάρχης με το ναυάγιο.

Χίος

Η Χίος έχει ένα από τα πιο όμορφα υποθαλάσσια σπήλαια, βραχώδεις σχηματισμούς, πολύχρωμα κοράλλια αλλά και ναυάγια ιδανικά για εξερεύνηση. Ο βυθός του νησιού θεωρείται ιδανικός για αρχάριους δύτες αφού η θερμοκρασία είναι μέτρια και τα νερά έχουν καλή ορατότητα. Τα δημοφιλέστερα μέρη για κατάδυση είναι το Πρασονήσι, η Ελίντα και το Τραχήλι.

Ζάκυνθος

Εάν αποφασίσετε να καταδύσετε στη Ζάκυνθο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείτε να κολυμπάτε δίπλα σε κάποια Καρέτα Καρέτα ή στη μεσογειακή φώκια Monachus – Monachus. Ακόμα και εάν δεν δείτε όμως και πάλι θα απολαύσετε τον πολύ ενδιαφέροντα θαλάσσιο κόσμο του νησιού.

Κρήτη

Το επιβλητικό νησί έχει δεκάδες εντυπωσιακά σημεία για κατάδυση όπως το υποθαλάσσιο σπήλαιο των Ελεφάντων, η παραλία Σκινάρια, το ακρωτήρι της Σπάθας κ.α. Στην κατάδυση σας ενώ περιπλανείστε στο βυθό θα εξερευνήσετε και θα δείτε σπηλιές, υφάλους και βραχώδεις σχηματισμούς που θα σας μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη.

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος αποτελεί πόλο έλξης των φανατικών των καταδύσεων λόγω της αφθονίας του σε σφουγγάρια, υφάλους, σπηλιές και ναυάγια, δημιουργώντας ένα ονειρεμένο σκηνικό που πραγματικά μένει αξέχαστο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης