Ένα νησί που τα έχει όλα. Γραφικά σοκάκια, φανταστικές παραλίες και πολλές επιλογές, για όσους έχουν ονειρευτεί τις διακοπές τους με χαλάρωση, αλλά και για όσους επιθυμούν έντονη νυχτερινή ζωή και να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί. Η Πάρος απέχει μόνο λίγες ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων.

Πάμε όμως να δούμε τις δέκα πιο must παραλίες του νησιού που δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφτείτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρυσή Ακτή

Η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου η οποία χάρη στη χρυσαφένια αμμουδιά βαφτίστηκε «Χρυσή Ακτή». Τα νερά της έχουν κερδίσει Γαλάζια Σημαία ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κολυμπήθρες

Μια από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της Πάρου. Πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τα νερά της είναι δροσερά και πεντακάθαρα ενώ τα βράχια που παραπέμπουν σε κολυμπήθρες την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.

Μοναστήρι

Η χρυσαφένια αμμουδιά της παραλίας «Μοναστήρι» και τα πολύ ρηχά της νερά την κάνουν να αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά. Απέχει από την Παροικιά 15 και προφυλάσσεται από βόρειους ανέμους. Είναι οργανωμένη αλλά και παράλληλα έχει αρκετό ελεύθερο χώρο ώστε να παίζουν οι μικροί μας φίλοι. Το όνομά της το πήρε από το μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη Δέτη, που βρίσκεται στον κατάλευκο λόφο, στη δεξιά πλευρά της.

Καλόγερος

Πού βρίσκεται; Κοντά στον Μώλο και αποτελεί έναν σχετικά μικρό κόλπο. Εκτός από την αμμουδιά της η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστή για τον άργιλό της οπότε πολλοί είναι εκείνοι που την επισκέπτονται για να κάνουν λασπόλουτρα. Το όνομά της το πήρε από έναν γνωστό αστικό μύθο, χαμένο στο μακρινό παρελθόν που αναφέρει ότι εκεί ένας καλόγερος είχε αυτοκτονήσει πέφτοντας από έναν βράχο,

Πούντα (Αντιπάρου)

Η μεγάλη παράλια της Πούντας βρίσκεται νοτιοδυτικά της Παροικιάς, στο στενό μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου. Οι άνεμοί της είναι συνήθως δυνατοί βοηθώντας να μετατραπεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους ασχολούνται με το wind-surf και το kite-surf. 

Φάραγγας

Η παραλία «Φάραγγας» αποτελείται από τρεις μικρούς κόλπους. Έτσι έχετε την επιλογή να διαλέξετε αυτόν που θα αρέσει περισσότερο σε εσάς και την παρέα σας. 

Σάντα Μαρία

Ιδανική για όσους διαμένουν στη Νάουσα μαγνητίζει τα βλέμματα με τα πεντακάθαρα νερά της. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη καθώς μπορεί κανείς να πάει με αυτοκίνητο, λεωφορείο αλλά και καραβάκι από τη Νάουσα. Τα έχει όλα, beach bar, εστιατόριο, beach volley και θαλάσσια σπορ.

Κριός

Μόλις στα 2 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Πάρου θα συναντήσετε την παραλία του Κριού με τα καταγάλανα νερά. Από εκεί μπορείτε να αγναντέψετε την Παροικιά, να φάτε και να πιείτε δίπλα στο ήρεμο κύμα. 

Δρυός

Για τους εναλλακτικούς παραθεριστές που αναζητούν την ηρεμία και όχι τις κοσμοπολίτικες παραλίες ο Δρυός αποτελεί μία στάση που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν. Εκεί κανείς θα βρει πανύψηλα αλμυρίκια αλλά και πολλά ταβερνάκια. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και η πρόσβαση γίνεται από τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο.

Αλυκή

Βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πάρου. Η Αλυκή είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές καθώς προστατεύεται από τους αέρηδες και έχει τη δική της φυσική ομορφιά. 

Ταξιδέψτε στην Πάρο οικονομικά και σε λιγότερο από τρεις ώρες με το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο

Το Tera Jet προσφέρει στους επισκέπτες ένα άνετο ταξίδι καθώς έχει ευρύχωρα καθίσματα με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους ενώ 600 από αυτά είναι πλήρως ανακλινόμενα. Διαθέτει δύο τουρμπίνες αεροπλάνου και προηγμένη τεχνολογία σταθεροποίησης για τα μελτέμια.

Παράλληλα έχει έξτρα σαλόνια και μπαρ 400 θέσεων για όλους τους επιβάτες και κυλιόμενες σκάλες.

Μόλις σε 2 ώρες και 50 λεπτά θα βρίσκεστε από το λιμάνι του Πειραιά στην Πάρο και με κόστος μόλις 39.90 ευρώ. Μην χάσετε την απίστευτη προσφορά.

Δείτε τιμές και δρομολόγια εδώ.

Ταξιδέψτε στην Πάρο με το μεγαλύτερο ταχύπλοο στον κόσμο, το Tera Jet!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης