Έρχεται το όμορφο ελληνικό καλοκαίρι, παίρνουμε την άδειά μας και, ενώ είμαστε γεμάτοι προσμονή για ένα ταξίδι μακριά από την πόλη και τη ρουτίνα, όλους μας σχεδόν μας απασχολεί το ίδιο ερώτημα: Πού θα πάμε διακοπές; 

Ζώντας στην εποχή της ταχύτητας, βιώνουμε το εξής παράδοξο: Οι αποστάσεις μικραίνουν, αλλά η κούραση είναι μεγαλύτερη! Οι νέοι οδικοί άξονες μάς προσφέρουν γρήγορες διαδρομές, αλλά οι υποχρεώσεις ή οι οικονομικοί περιορισμοί συχνά καθιστούν τις ημέρες της γαλήνης και της ξεκούρασης πιο σύντομες. Κοιτάζουμε τον χάρτη, αναζητώντας έναν προορισμό όσο γίνεται πιο κοντινό, αφού δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε χρόνο και χρήμα, αλλά, φυσικά, δεν αντέχουμε να στερηθούμε ούτε το εξωτικό τοπίο, ούτε τις καθαρές παραλίες ούτε, κυρίως, την αίσθηση ότι έχουμε ξεφύγει απ’ οτιδήποτε μας θυμίζει τα καθημερινά μας άγχη. Και κάπου εκεί προβάλλει το ιδανικό σημείο -τόσο κοντινό, τόσο βολικό και οικείο, αλλά ταυτόχρονα και τόσο ξεχωριστό: Καλαμάτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλαμάτα: Κοντινή, αλλά πανέμορφη 

Η Καλαμάτα είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, με φυσικές ομορφιές, μοναδικά ιστορικά μνημεία, έντονη νυχτερινή ζωή, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, υγιεινό κλίμα, νεοκλασικά κτήρια, υπέροχο φαγητό και ζεστούς ανθρώπους. Έχει μια ακτογραμμή τεσσάρων χιλιομέτρων, με φανταστικές παραλίες στις οποίες έχουν απονεμηθεί μπλε σημαίες EU, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της. Αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό όλο τον χρόνο, λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα, χάρη στο νέο οδικό δίκτυο. Η διαδρομή προς την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας είναι συνώνυμη της οδικής ασφάλειας λόγω του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, αλλά και μια ιδανική επιλογή στη μετα-καραντίνα εποχή, αφού με το αυτοκίνητο απέχει μόλις δυόμισι ώρες από το κλεινόν άστυ.

«Grecotel Filoxenia»: Εκεί βρίσκεις όλα όσα επιθυμείς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον μυθικό και ευλογημένο από τους θεούς μεσσηνιακό τοπίο, στους πρόποδες του Ταϋγέτου και στην ανατολική παραλία της Καλαμάτας, δεσπόζει το «Grecotel Filoxenia», ένα resort με υπέροχη, αριστοκρατική αύρα, που ταυτόχρονα αποτελεί μια απολύτως προσιτή πρόταση ευζωίας.

Εδώ όλα κυλούν στους ρυθμούς της φύσης. Στα ανανεωμένα ατμοσφαιρικά δωμάτια, τα λουσμένα στο φως, βρίσκονται τα κρεβάτια με τα βαμβακερά και λινά υφάσματα. Κάποια κοιτούν προς τον Νότο, στους κήπους με τους φοίνικες, και άλλα προς τον Ταΰγετο, έχοντας παράλληλα θέα και στη θάλασσα. Το καθένα ξεχωριστά έχει τη δική του ομπρέλα για τον ήλιο!

Ένας επίγειος Παράδεισος

Κάπως έτσι πρέπει να ήταν και ο Κήπος της Εδέμ: Με οπωροφόρα δέντρα, εσπεριδοειδή, μπαχτσέδες, ελαιώνες, συκιές! Όταν έρχεσαι από την Αρκαδία, κατευθυνόμενος προς το «Grecotel Filoxenia», φτάνεις στο πρώτο χωριό του νομού και βλέπεις κάτω να απλώνεται ο εύφορος, καταπράσινος κάμπος, ενώ στο βάθος υψώνεται ο αγέρωχος Ταΰγετος των 2.407 μέτρων. Αμέσως αντιλαμβάνεσαι πως βρίσκεσαι στην αρχή μιας υπέροχης, αυθεντικής εμπειρίας ζωής, που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και τη διασκέδαση με την ηρεμία.

Σημείο αναφοράς στον τομέα της φιλοξενίας στην Καλαμάτα, το «Grecotel Filoxenia» είναι ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα που υπηρετεί την πιο προσιτή εκδοχή της ευζωίας. Θα γοητευτείτε από την ατμόσφαιρα εποχής στα καθιστικά με τις παρέες, που παίζουν ακόμα κουμκάν ή απολαμβάνουν τη θέα. 

Η παραλία του κοιτάει νότια. Κάθε απόγευμα, τα νερά στραφταλίζουν, προσφέροντας την απόλαυση ενός υπέροχου μπάνιου. 

Ο κήπος του συγκροτήματος είναι μια ωδή στη φύση: Αφρικανικοί φοίνικες, χαμαίρωπες, γιούκας, βασιλικοί, ουασιγκτόνιες και κανάριοι αγκαλιάζουν τα αλμυρίκια και τα ελαιόδεντρα, δημιουργώντας ένα σκηνικό που θυμίζει το απόλυτο καρτ ποστάλ! 

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, εύκολες είναι οι εξορμήσεις στη Μάνη, τη Μεσσηνιακή και τη Λακωνική, μέσα από γραφικά χωριουδάκια, φαράγγια, βυζαντινές εκκλησίες και απάνεμα λιμανάκια.

Αυθεντικές γεύσεις και γαστριμαργικές απολαύσεις

Η νέα κουζίνα της «Φιλοξένια», με τα εκπληκτικά ντόπια προϊόντα, αποτελεί από μόνη της έναν ισχυρό λόγο για να επιλέξετε το «Grecotel Filoxenia» για τις διακοπές σας! 

Κάθε μέρα προσφέρεται Πρωινό Εποχής (για την ασφάλεια των ενοίκων όλα τα γεύματα σερβίρονται), στις ελιές, δίπλα στη θάλασσα. Το πρωινό είναι πραγματικά μοναδικό: Καλαθάκι με ζεστά ψωμάκια, κρουασάν και γλυκά, μέλι και μαρμελάδες, παραδοσιακές πίτες, όλες οι παρασκευές αυγών που μπορείτε να φανταστείτε, γλυκές κρέπες για τα παιδιά, αλλά και μπέικον, μανιτάρια, λουκάνικα, ντομάτες, πατάτες ρόστι. Όλα αυτά έχουν κάνει τα πρωινά του «Grecotel Filoxenia» αξιομνημόνευτα!

Όταν σουρουπώνει, κάθε βράδυ, στο εστιατόριο υπάρχει θεματική, από θαλασσινά και μπάρμπεκιου μέχρι γαριδομακαρονάδα, ελληνικό mix grill κρεάτων – όλα πλούσια πιάτα, σε τεράστια ποικιλία. Το βραδινό προσφέρεται σε συνδυασμό service family style και με επιλογή κυρίως πιάτου από τη σχάρα, τον φούρνο ή μαγειρευτό. Κάθε βραδάκι το μενού περιλαμβάνει παγωτίνια, φρούτα και εκλεκτά γλυκά. Σερβίρεται, δε, υπαίθρια, στις θαλασσινές βεράντες, με ολόφρεσκα υλικά από τα μποστάνια και τις φάρμες. Τηρούνται οι μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, για απόλυτη ασφάλεια.

Γεύσεις και συνταγές της τοπικής κουζίνας πάνω στο κύμα, ουζάκι, φοβεροί μεζέδες και θαλασσινά όλη την ημέρα θα βρείτε στις «Σκιές του Ιπανέμα».

Πραγματικά μένουμε ασφαλείς!

Εκτός από την υποδειγματική φιλοξενία και το υπέροχο τοπίο, υπό τη σκέπη του προγράμματος «Καλοκαίρι στη Θάλασσα», η «Grecotel» φροντίζει για τον πιο ασφαλή τρόπο διακοπών, ο οποίος ξεκινάει από τη δωμάτιο και φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, κάθε δωμάτιο συνοδεύεται από την ομπρέλα του στην πλαζ, ενώ τα πάντα φροντίζονται από απόσταση, με ειδικά ωράρια, διαδρομές και μέτρα προστασίας που διασφαλίζουν ότι η απόλαυση των διακοπών δεν θα χαθεί. Για παράδειγμα, η χαρά του φαγητού προσφέρεται στις αυλές και στην παραλία.

Επειδή η υγεία των φιλοξενουμένων και του προσωπικού ήταν και παραμένει η κύρια προτεραιότητα της «Grecotel», έχει εκπονηθεί ένα σοφά μελετημένο και ειδικά σχεδιασμένο πλάνο λειτουργίας, με συγκεκριμένες οδηγίες, που εστιάζουν στην ασφάλεια και στην ευεξία, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Απόλυτα προσιτή πολυτέλεια

Επισκεφτείτε τώρα το filoxeniakalamata.com και ενημερωθείτε για το Grecotel StaySafe πρωτόκολλο λειτουργίας, αλλά και για τις προσφορές διακοπών και τα πακέτα διαμονής που έχουν σχεδιαστεί για ένα τέλειο καλοκαίρι: 

  • Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ομπρέλα στη θάλασσα.
  • Τα παιδιά φιλοξενούνται δωρεάν (διατροφή και lunchbox).
  • Πρωινό και δωρεάν ημιδιατροφή για όλους.
  • Πακέτο Καλωσορίσματος (με ατομικά είδη, αντισηπτικό, προϊόντα καθαρισμού, και, φυσικά, καλούδια και αναψυκτικά).
  • Δώρο νύχτες διαμονής (πληρώστε 6 και μείνετε 7 ή πληρώστε 8 και μείνετε 10).
  • Τα μέλη του Privilege κερδίζουν 5.000 bonus πόντους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης