Η Αίγινα είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Το νησί παρουσιάζει σημαντικά αξιοθέατα, όπως ο Ναός της Αφαίας, η Παλαιοχώρα (ο νησιωτικός Μυστράς), τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, ο προϊστορικός/ιστορικός οικισμός της Κολώνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πολύ γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Μαραθώνας και η Αγία Μαρίνα. Δημοφιλές τουριστικό κέντρο αποτελεί επίσης το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και πληθώρα εκκλησιών που διασώθηκαν μετά την τουρκοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νησί εξυπηρετείται από τοπικά πούλμαν, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει να γυρίσει την πόλη πάνω σε μία από τις παραδοσιακές άμαξες.

Η Αίγινα προσελκύει αρκετό κόσμο λόγω της εγγύτητάς της με την Αθήνα, με αποτέλεσμα τις τελευταίες δεκαετίες ο τουρισμός να αποτελεί τη βασικότερη οικονομική δραστηριότητα για τους κατοίκους της.

Στην Αίγινα υπάρχει πλήθος ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, ενώ αποτελεί κλασικό πέρασμα ιστιοπλοϊκών σκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικό ρόλο, επίσης, διαδραματίζει στην οικονομία του νησιού ο θρησκευτικός τουρισμός, ο οποίος είναι αυξημένος λόγω της μακροχρόνιας παραμονής του Αγίου Νεκταρίου στο νησί, καθώς και ο αρχαιολογικός τουρισμός, λόγω του ναού της Αφαίας αλλά και των βυζαντινών μνημείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης