Κοσμοπολίτικο και αριστοκρατικό, το Ναύπλιο αποτελεί must προορισμό για διακοπές όλη τη διάρκεια του έτους.

«Πού μπορείτε να αποδράσετε για Σαββατοκύριακο;», «Κοντινοί προορισμοί για τις γιορτές του Πάσχα ή των Χριστουγέννων», «Οικονομικοί προορισμοί για μια καλοκαιρινή απόδραση», «Κοντινοί προορισμοί για ημερήσιες εκδρομές», «Οικονομικοί προορισμοί για διακοπές». Σε κάθε μία από αυτές τις λίστες με προτάσεις για γρήγορες, εύκολες και όμορφες αποδράσεις θα βρεις σίγουρα το Ναύπλιο, τη γραφική πόλη της Αργολίδος που όλοι έχουμε επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας- αν όχι, με κάθε αφορμή! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί στο Ναύπλιο;

Απέχει μόλις 1,5 με 2 ώρες από την Αθήνα και αυτό, κατ’ αρχάς, το καθιστά ιδανικό προορισμό για μονοήμερες εκδρομές, Σαββατοκύριακα, αλλά και τριήμερα. Μπορεί, επίσης, να εξυπηρετήσει ταξιδιώτες σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είτε με αφορμή τα Χριστούγεννα είτε το Πάσχα ή τις Απόκριες, χωρίς, βεβαίως, να ξεχνάμε τις διακοπές του καλοκαιριού, καθώς μάλιστα σε μικρή απόσταση βρίσκει κανείς πανέμορφες παραλίες (όπως Καραθώνας, Ψιλή Άμμος, Αρβανιτιά, Κυβέρι κ.ά.). Σε 8χλμ, βεβαίως, από την πόλη βρίσκεται και η παραλία Τολό, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός.
Από το Ναύπλιο μπορείτε, επίσης, να απολαύσετε μονοήμερες κρουαζιέρες στις κοντινές Σπέτσες και Ύδρα, αλλά να οργανώσετε και μονοήμερες εκδρομές σε Επίδαυρο και Μυκήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γραφική, όσο καμία!

Κομψά ενετικά και νεοκλασικά σπίτια, γραφικά σοκάκια, μεγάλες πλακόστρωτες πλατείες, μουσεία, το Κάστρο του Παλαμηδίου με τα 999 σκαλιά του και το Μπούρτζι, το «Κάστρο του Θρόνου» μέσα στη θάλασσα, το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, γεννά ρομαντικά συναισθήματα στους επισκέπτες του, ενώ τα αξιοθέατα, πέρα από τα κάστρα του, είναι τόσο πολλά που το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε.

Σε 8χλμ από την πόλη θα βρείτε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τίρυνθας, ενώ σε κοντινή απόσταση (30χλμ) βρίσκεται και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (που στη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί το περίφημο Φεστιβάλ), αλλά και η Παλαιά Επίδαυρος (40χλμ) με το μικρό αρχαίο θέατρο του Διόνυσου (που επίσης φιλοξενεί εκδηλώσεις το Φεστιβάλ).

Τι μπορείτε να κάνετε στο Ναύπλιο; Σχεδόν, τα πάντα!

Το Ναύπλιο «κουβαλά» μεγάλη ιστορία, αλλά είναι παράλληλα μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη με μαγαζιά για φαγητό, γλυκά, ποτό και διασκέδαση, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα μέσα στα γραφικά σοκάκια και τους πεζόδρομους της παλιάς πόλης, εναλλακτικά στέκια, galleries και πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα (Φεστιβάλ Ναυπλίου, Εκθέσεις Τέχνης κ.ά). Διαθέτει, επίσης, πολλά μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως το Αρχαιολογικό, το Πολεμικό και το περίφημο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα – Μουσείο «Βασίλειος Παπαντωνίου».

Tο Ναύπλιο, ακόμα, σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε ποδηλατάδες (με τα κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα) και οργανωμένες πεζοπορίες στα αρχαία μονοπάτια των αρχαιολογικών του χώρων και την υπέροχη φύση της αργολικής γης. Μπορείτε πάντα να πάρετε το καραβάκι για να επισκεφτείτε το Μπούρτζι, μπορείτε όμως κάνετε tour …κωπηλατώντας κατά μήκος της ακτογραμμή απολαμβάνοντας τα μοναδικά κάστρα και την ομορφιά της πόλης και του κόλπου, να κάνετε ιππασία, rafting, εκδρομή με βαρκάκι, ακόμα και γαστρονομική περιήγηση στις ομορφότερες γωνιές της παλιάς πόλη με τους κρυμμένους γαστρονομικούς θησαυρούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης