Εντυπωσιακός ο Βόλος, νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες την ΑΕΚ, αυτή τη φορά για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όπως και στον προημιτελικό κυπέλλου έτσι και σήμερα, η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ επικράτησε 1-0 με σκόρερ εκ νέου τον Δουβίκα με πέναλτι (45’+3) και κατέκτησε την 7η θέση στην κανονική σεζόν της Super League.

Η ΑΕΚ έπεσε στην τρίτη, έχασε όποιο πλεονέκτημα διέθετε εν όψει των play off, αλλά κυρίως πραγματοποίησε μία άκρως απογοητευτική εμφάνιση, ίσως τη χειρότερη για το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Κυρίαρχη στο α΄ ημίχρονο, η ομάδα της Μαγνησίας άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Δουβίκα. Την παράβαση κέρδισε ο Περέα σε ανατροπή του από τον Μιτάι. Στο διάστημα που προηγήθηκε, μόνο από τις φανέλες θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Στην πραγματικότητα περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο, για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες στο ίδιο γήπεδο. Κι αν στην προηγούμενη υπήρχε η δικαιολογία του σκοπού που αγιάζει τα μέσα (η ΑΕΚ προκρίθηκε στους «4» του κυπέλλου), σήμερα τίποτα δεν μπορεί να αιτιολογήσει τέτοια παρουσία.

Μία τελική προσπάθεια σε όλο το πρώτο ημίχρονο κι αυτή εντελώς ακίνδυνη (Ανσαριφάρντ 37΄) ήταν όλη η επιθετική συγκομιδή της Ένωσης. Απέναντί της μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, με Δουβίκα, Νίνη, Γκρίλο και Μπαρτόλο να δημιουργούν φοβερά προβλήματα στους αντιπάλους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Βόλος διαχειρίστηκε το ματς αφήνοντας πολύ ώρα τη μπάλα στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ. Όμως «ένιωσε» την παρουσία των φιλοξενούμενων μόνο μετά την είσοδο του Ολιβέιρα στο ματς (63′). Όχι πως έγινε τίποτα φοβερό, απλώς ο Πορτογάλος έψαχνε το χώρο, είχε ένα-δυο καλά σουτ εκτός στόχου και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων. Στο 86΄ αποβλήθηκε ο Μπαριέντος που χτύπησε εκτός φάσης το Μάνταλο κι η ΑΕΚ είχε λίγο χρόνο στη διάθεσή της να περισώσει ό,τι μπορούσε. Το μόνο που κατάφερε, όμως, ήταν να τελειώσει το ματς χωρίς καθαρή ευκαιρία, χωρίς καν ένα σουτ στο στόχο…

ΝΠΣ Βόλος – ΑΕΚ 1-0 (Novasports 4)

Γκολ: 45’+3 πεν. Δουβίκας

 

Κίτρινες κάρτες: Μπαριέντος, Περέα, Μπαρτόλο, Κλέιμαν – Νεντελτσιάρου, Νταντσένκο

Κόκκινες κάρτες: 88′ Μπαριέντος

 

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μήτογλου, Γκρίλο, Τέκιο, Μπαρτόλο, Τσοκάνης (90’+2 Κολόμπο), Νίνης (65′ Κιάκος), Μπαριέντος, Μαρτίνες, Περέα, Δουβίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μιτάι (46′ Σβάρνας), Σιμάνσκι (46′ Σάκχοφ), Κρίστισιτς, Γκαρσία (70′ Μαχαίρας), Μάνταλος, Αλμπάνης (86′ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (63′ Ολιβέιρα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης