Zωντανός στη μάχη για την παραμονή στη Super League παρέμεινε ο Πλατανιάς. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επιβλήθηκε τη Δευτέρα στα Περιβόλια με 1-0 της Καλλονής, στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για τη σωτηρία.

Το γκολ που έκρινε το ματς και χάρισε το υπερπολύτιμο τρίποντο στους «ερυθρόλευκους» των Χανίων το σημείωσε ο Τόρες στο 47ο λεπτό.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος, με την Καλλονή να παίζει με αντεπιθέσεις και να χάνει τρεις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που απείλησαν μόνο μία φορά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (6΄) με το σουτ το Κάσιο που έφυγε άουτ.

Στο 8΄ ο Τσαμπουρής επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ολιμπά που ήταν εκτός εστίας, ωστόσο, ο γκολκίπερ του Πλατανιά κατάφερε να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Μανούσος σκόραρε, αλλά χρησιμοποίησε και τα δυο του χέρια με αποτέλεσμα να ακυρωθεί σωστά το γκολ.

Η κορυφαία ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 27΄. Ο Πετρόπουλος με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μανούσου, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά. Στο 45΄ ο Μανούσος έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά την Καλλονή, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ολιμπά χωρίς να καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (απόκρουσε ο τερματοφύλακας του Πλατανιά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πλατανιά να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να χάνει δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό με τους Τόρες και Αγκιλέρα. Στο 47΄, όμως, μετά από κεφαλιά πάσα του Ιτούα, ο Τόρες με νέα κεφαλιά από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για τους Χανιώτες (1-0).

Μετά το γκολ των γηπεδούχων το παιχνίδι… άνοιξε για τα καλά. Στο 70΄ ο Ολιμπά απόκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Χουάνμα, ενώ ένα λεπτό μετά, ήταν η σειρά του Χογκ να διώξει σωτήρια το σουτ του Αγκιλέρα.

Πλατανιάς-Καλλονή 1-0

Γκολ: 47′ Τόρες (Πλατανιάς)

Κίτρινες: Ιτούα, Αποστολόπουλος – Μανούσος, Αναστασιάδης, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Ξύδας

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας, Αγκιλέρα, Τετέ, Μενδρινός, Κάσιο (λ.τ 27′ Γκαβιλάν), Μιλούνοβιτς (79′ Μαχαμάτ), Τόρες

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Πιπίνης (49′ Γιορέντε), Στεφάνοβιτς, Καλτσάς (75′ Ξίδας), Λεοζίνιο, Ναβάρο (63′ Χουάνμα), Μανούσος, Πετρόπουλος.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης