Με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 39’ η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League και έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πλέον, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ χρειάζεται έναν βαθμό στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν, για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 24 χρόνια – κι αν φυσικά δεν αλλάξει κάτι στην έφεση του ΠΑΟΚ για το μεταξύ τους ντέρμπι της 11ης Μαρτίου στην Τούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πλατανιάς, που εδώ και κάποιες αγωνιστικές έχει χάσει το τρένο της παραμονής, περιορίστηκε σε μαζική άμυνα, μην μπορώντας να βγει στην επίθεση οργανωμένα. Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική σημαντική στιγμή για την ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου ήρθε στο 65′, όταν ο Ντικαμονά πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ ο Τσιντώτας. Ο οποίος ουσιαστικά ήταν θεατής στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα.

Η Ένωση δεν έπιασε υψηλη απόδοση. Ένα κοντινό σουτ του Μπακασέτα, που έβγαλε δύσκολα με το πόδι ο Κλιάγιτς, ήταν η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων, πριν έρθει το γκολ του Χριστοδουλόπουλου. Οι παίκτες της ΑΕΚ έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο, Λάζαρος και Αραούχο συνδυάστηκαν άψογα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να προλαβαίνει με προβολή την έξοδο του Κλιάγιτς και να κάνει το 1-0, με το 7ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και 15ο συνολικά στη σεζόν. Στο 43′, ο Μπακασέτας λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων, αλλά ο Κλιάγιτς σταμάτησε το κοντινό σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού. Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μέχρι και στο 88% την κατοχή της μπάλας – κοντά στο 25′ – αλλά ευκαιρίες δεν δημιούργησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Η αποχώρηση, μάλιστα, του Χριστοδουλόπουλου έκανε πιο ακίνδυνη την ΑΕΚ που μόνο με στημένες φάσεις απείλησε την εστία του Πλατανιά. Ο Λαμπρόπουλος σε δυο περιπτώσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο – μια με προβολή και μια με κεφαλιά – δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι. Πλέον, η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τη ρεβάνς του Κυπέλλου την Τετάρτη (έχοντας ηττηθεί 2-1 από την ΑΕΛ στη θεσσαλική πόλη), αλλά και για το παιχνίδι-φιέστα με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Πλατανιάς – ΑΕΚ 0-1 (Novasports 1)

Γκολ: 39′ Χριστοδουλόπουλος

Κίτρινες κάρτες:
Πατράλης, Ουντότζι – Γκάλο

Κόκκινες κάρτες:


Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου):
Κλιάγιτς, Νίλι, Ουές, Ντικαμονά, Σκαρντοβέλι, Πατράλης, Μάλσα, Στανισάβλιεβιτς (85′ Αγγελόπουλος), Παπανικολάου (81′ Σινγκ), Ενσικουλού, Κασάλιτσα (75′ Ουντότζι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (69′ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (56′ Γκάλο), Μπακασέτας (90′ Χουλτ), Αραούχο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης