Βαριά ήττα με 3-0 σκορ υπέστη την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες» από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League, βλέποντας έτσι τη διαφορά των πέντε βαθμών που είχε από τον Ολυμπιακό σε διάστημα λίγων ημερών να πέφτει στον ένα.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά προβλημάτισε με την απόδοσή του (και) στο σημερινό ματς κι έτσι οι γηπεδούχοι, με ένα εξαιρετικό γκολ του Λίλα (26′) και δύο τέρματα των Χαριδη (73′) και Μανιά (90+3′) στις αντεπιθέσεις, μετέτρεψαν τον αγώνα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας σε θρίαμβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα η ομάδα του Πετράκη με αυτήν τη νίκη έφτασε τους 23 βαθμούς και στην έκτη θέση, έχοντας μόλις ένα πόντο διαφορά από τη Βέροια.

TΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άπαντες θα περίμεναν ότι το… πάθημα στα Πηγάδια (ήττα με 4-2 από την Ξάνθη) θα είχε γίνει μάθημα στον «δικέφαλο» του Βορρά, ενόψει του σημερινού του αγώνα με τον ΠΑΣ. Φευ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών (και) στους «Ζωσιμάδες» και κάνοντας μόλις δύο ευκαιρίες στο παιχνίδι δεν πήρε κάτι περισσότερο από αυτό που του άξιζε.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος… αθόρυβα και χωρίς να έχει στη διάθεσή του πακτωλό χρημάτων έχει καταφέρει να χτίσει μια πολύ καλή ομάδα, έστησε εξαιρετικά τον «Άγιαξ» της Ηπείρου, ο οποίος έδωσε χώρο στον «δικέφαλο», χτυπώντας τον στην αντεπίθεση, με δύο εξ αυτών να καταλήγουν σε γκολ

Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν δείξει από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του. Στο 8΄ και στο 10΄ ο Λίλα απείλησε με ισάριθμα σουτ, ενώ επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει με τα σουτ των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη, τα οποία εξουδετέρωσε ο Βελλίδης.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου συνέχισαν να είναι «κίνδυνος-θάνατος» στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, στο 26΄, κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Άντι Λίλα, ο οποίος με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Γλύκο (η μπάλα έσκασε μπροστά του),ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διώξει κι αντικαταστάθηκε από τον Ιτάνζ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τον ΠΑΣ, ο οποίος κατάφερε να πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, είχαν την κατοχή της μπάλας κι έφταναν σχετικά άνετα έξω από την περιοχή του Βελλίδη, αλλά μέχρις εκεί.

Κι αυτό γιατί η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ δεν επέτρεπε στους παίκτες του Αναστασιάδη να απειλήσουν, με εξαίρεση τη μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ στο 69ο λεπτό, όταν από το γύρισμα του Τζανδάρη στην περιοχή, ο Ναδάλες πρόλαβε στο… νήμα τον Περέιρα πριν ο τελευταίος σκοράρει.

Με τον δικέφαλο του Βορρά να έχει ρίξει το βάρος της στην επίθεση στην προσπάθεια να ισοφαρίσει μοιραία έμειναν περισσότεροι ανοικτοί χώροι για τον ΠΑΣ, ο οποίος και πάλι με αντεπίθεση κατάφερε να κάνει το 2-0.

Στο 73΄, με τρεις πάσες οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν για δεύτερη φορά με το ιδανικό τελείωμα του Χαρίση, έπειτα από την ασίστ του Τσάβες.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μανιάς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ (3-0), ενώ ο τρόπος που πανηγύρισε (έβγαλε την φανέλα του και κλώτσησε το σημαιάκι) ανάγκασε τον Βοσκάκη να εξαντλήσει την αυστηρότητά του και να αποβάλει τον σέντερ φορ του ΠΑΣ με δύο κίτρινες κάρτες.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-0

Γκολ: 26′ Λίλα, 73′ Χαρίδης, 90+3′ Μανιάς

Κίτρινες: Μανιάς – Βίτορ, Αθανασιάδης, Τζανδάρης
Κόκκινες: 90+3 Μανιάς (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Ίλιτς (62′ Ακόστα), Χαρίσης, Τσάβες (87′ Μανιάς), Ναδάλες.

ΠΑΟΚ (Aναστασιάδης):
Γλύκος (λ.τ. 31′ Ιτάνζ), Κίτσιου (67′ Παπαδόπουλος), Σπυρόπουλος, Βίτορ, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Αθανασιάδης, Περέιρα (77′ Κουλούρης), Σαλπιγγίδης.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης