Με τον Σάντι Κρίζμαν να σκοράρει ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού σε παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Super League. Ο Κροάτης επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 18’ και στο 50’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 18΄ με ωραία κεφαλιά του Κρίζμαν, μετά από σέντρα του Μπουκουβάλα. Ως το ημίωρο ο ΠΑΣ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, χωρίς πάντως να δημιουργήσει άλλη αξιόλογη φάση. Στη συνέχεια οι Βοιωτοί ανέβηκαν και προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, ενώ στο 43΄ ο Μαρκόβσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαβαντογκό, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Σέρβος επιθετικός υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ.

Η πολύτιμη νίκη για τους Ηπειρώτες «σφραγίστηκε» ουσιαστικά στο 50΄, με τον Σάντι Κρίζμαν να βάζει… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Σε γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων και μετά από ωραία σέντρα του Αποστολόπουλου, ο Κροάτης σκόραρε με φανταστικό ανάποδο ψαλίδι, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Τζουζέπε Σανίνο να κάνει δύο αλλαγές και τη μία εξ αυτών, τον Μανγκά, να απειλεί στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 58΄, με σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, είτε με τον Νικολιά στο 71΄, είτε με τον Κρίζμαν, που αστόχησε από καλή θέση στο 77΄. Η τελευταία ελπίδα των φιλοξενούμενων να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι χάθηκε στο 80΄, με την κεφαλιά του Ζησόπουλου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2-0 (Novasports 2)

Γκολ: 18′, 50′ Κρίζμαν

Κίτρινες κάρτες:
Παμλίδης – Καραχάλιος, Κρνέτα

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Ντόλοβατς (46′ Ξύδας), Παμλίδης (85′ Σιόντης), Κρίζμαν (78′ Αθανασιάδης).

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Καραχάλιος, Όμο (75′ Καθάριος), Σαβαντογκό, Στανόγεβιτς (57′ Ιωαννίδης), Νανγκίς (56′ Μανγκά), Μαρκόφσκι, Κρνέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης