Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 15η αγωνιστική της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 38’ με πέναλτι του Πέλκα, ενώ για τους Ηπειρώτες ισοφάρισε στο 52’ ο Μάνος. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 87’ ο Σφιντέρσκι.
Ο ΠΑΟΚ πίεσε από την αρχή και στο 8΄ ο Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Άκπομ να πιάνει την κεφαλιά και τον Βελλίδη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 10′ και στο 12′ ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε άλλες δύο ευκαιρίες, όπου στην πρώτη ο Βελλίδης έδιωξε σέντρα στην περιοχή του Λημνιού, ενώ στην δεύτερη ο Σκόνδρας έδιωξε από την εστία αδύναμο σουτ του Πέλκα.

Από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα κι έγινε ο απόλυτος κυρίαρχός του, με τον ΠΑΣ να οργανώνει το παιχνίδι του μόνον αμυντικά. Στο 38′ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Πέλκα. Στην παράβαση υπέπεσε ο Ευαγγέλου, που στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον Άκπομ στην είσοδο του στην μεγάλη περιοχή τον έσπρωξε και τον έριξε στο χορτάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε εκ νέου με υψηλές απαιτήσεις για δεύτερο γκολ και στο 47′ σουτ στην γωνία από τον Πέλκα απομάκρυνε με ετοιμότητα ο Βελλίδης.

Ο ΠΑΣ στην πρώτη ουσιαστικά επιθετική του προσπάθεια, στο 52′, ισοφάρισε. Ο Μάνος από μπαλιά του Μπουκουβάλα έκανε υποδειγματικό πλασέ πάνω από τον Πασχαλάκη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας (1-1).

Στο 58′ νέο σουτ του Λημνιού μπλόκαρε ο Βελλίδης και ο ΠΑΟΚ αιφνιδιασμένος από την ισοφάριση έκανε σύντομα την πρώτη του αλλαγή με την είσοδο του Ζαμπά. Η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και οι ευκαιρίες διαρκώς σπαταλούνταν. Στο 61′ και στο 63′ ο Μαουρίσιο αστόχησε διαδοχικά από καλές θέσεις, ενώ στο 75′ σε μια ακόμα ηρωική επέμβασή του ο Μάρκος Βελλίδης απέκρουσε. Στο 76′ ο Άκπομ έχασε με κακή εκτέλεση το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Λίλα, με τον Βελλίδη να αποκρούει την εκτέλεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ δεν είπε την τελευταία του λέξη και ξέφυγε από το αδιέξοδο με το δεύτερο γκολ που σημείωσε στο 87′ ο Κάρολι Σφιντέρσκι από δύο μέτρα, σε μια σύγχυση στην εστία των Ηπειρωτών.

 

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (Novasports 2)

Γκολ: 38′ πεν. Πέλκας (ΠΑΟΚ), 52′ Μάνος (ΠΑΣ Γιάννινα), 87′ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)
75′ έχασε πέναλτι ο Άκπομ


Κίτρινες κάρτες:
Πέλκας, Γιαννούλης – Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Κρίζμαν, Λίλα, Σιόντης

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς (74′ Ελ Καντουρί), Μαουρίτσιο, Λημνιός (68′ Σφιντέρσκι), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59′ Ζαμπά), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Σιόντης, Γιάκος, Βιντάλ (74′ Πάντελιτς), Μάνος, Κρίζμαν (85′ Παμλίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης