Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, καθώς η Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 το Σάββατο στα «Πηγάδια», συνεχίζοντας να βαδίζουν χέρι χέρι στη βαθμολογία.

Οι Ακρίτες άνοιξαν το σκορ στο 54ο λεπτό με τον Κλέιτον, ωστόσο ο «Άγιαξ» της Ηπείρου έφτασε στην ισοφάριση στο 75ο λεπτό με γκολ του Τσάβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Ξάνθη από την αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με πρωταγωνιστές τους Κλέιτον και Σολτάνι πίεσε την άμυνα του ΠΑΣ.

Η ακριτική ομάδα πίεσε, αλλά πολύ δύσκολα μπορούσε να βρει διαδρόμους στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, που είχαν το μυαλό τους στα μετόπισθεν και επιχειρούσαν με ξαφνικές αντεπιθέσεις να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 31ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ, όταν έπειτα από προσπάθεια του Σολτάνι από τα δεξιά γύρισε στον Καπετάνο και από τη μικρή περιοχή και την πίεση των αμυντικών η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Ξάνθη να έχει τον έλεγχο και να πιέζει για το γκολ. Αυτή τη φορά η πίεση καρποφόρησε και στο 54′ άνοιξε το σκορ.

Στη συγκεκριμένη φάση ο Σολτάνι πάσαρε στον Λουσέρο, που τσίμπησε ωραία την μπάλα, τροφοδοτώντας τον Κλείτον μέσα στην περιοχή, με τον Βραζιλιάνο τελειώνει άψογα τη φάση μέσα από την περιοχή.

Στο 75ο λεπτό ο ΠΑΣ αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει. Τότε ο Λόπες σέντραρε από τα αριστερά, ο Τσάβες τρύπωσε μέσα στην άμυνα της Ξάνθης και με δυνατή κεφαλιά κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Στη συνέχεια η Ξάνθη προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να διεκδικήσει τη νίκη, έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Ομπόντο στις καθυστερήσεις, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ άντεξε και το σκορ δεν άλλαξε.

Kίτρινες: Σίλβα – Μπέριο, Ντάσιο, Ακόστα, Λόπες.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Λισγάρας, Γούτας, Γκομσί (81′ Γουάλας) , Μπέρτος, Φλίσκας, Βασιλακάκης (60′ Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι (68′ Μπέλιτς), Κλέιτον, Καπετάνος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (65′ Ιλιτς), Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβες (85′ Σαπαλίδης), Στρούνα (72′ Λόπες), Μανιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης