Ο Άρης επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 76’ ο Ματέο Γκαρσία.

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 29 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων με 17 βαθμούς νιώθει άβολα… στη ζώνη του υποβιβασμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολύ επιθετική διάθεση μπήκε στο παιχνίδι ο Άρης και στο 16΄ από  κάθετη μπαλιά του Ματέο, ο Λάρσον έχασε σπουδαία ευκαιρία απέναντι στον Βελλίδη. Στο 30′ οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε καλή φάση με σουτ του Ματέο Γκαρσία, που όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μάρκο Βελλίδη.

Στο 38′ από κόρνερ του Νικολιά, ο Τζημόπουλος δεν πρόφθασε να πιάσει καλά την κεφαλιά σε μια από τις αξιόλογες επισκέψεις της φιλοξενούμενης ομάδας στα καρέ των γηπεδούχων.

Με κεφαλιά του Ντιγκινί στο 47′ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 55′ σουτ του Ματέο Γκαρσία, έδιωξε με γροθιές ο Βελλίδης. Ο Άρης συνέχισε με επιθετικό πνεύμα και στο 59′ δυνατό καλό σουτ του Σιώπη, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Βελλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κίτρινοι» πίεσαν περισσότερο και στο 74′ ο Ματέο Γκαρσία, έχασε μια ακόμη ευκαιρία με τον Βελλίδη να αποκρούει. Το γκολ για τον Άρη ήρθε στο 76′. Ο Μαρτίνες σούταρε, ο Βελλίδης απέκρουσε και ο Ματέο Γκαρσία, με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Άρη 1-0.

Μέχρι την λήξη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά οι επιθέσεις τους ήταν σπασμωδικές και άνευρες με συνέπεια ο Άρης να κερδίσει ένα πολύ σημαντικό  τρίποντο, που πανηγυρίστηκε από τον κόσμο του.

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (ΕΡΤ)

Γκολ: 76′ Ματέο Γκαρσία

 

Κίτρινες κάρτες: Λάρσον, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος – Κάστρο, Τζημόπουλος, Βελλίδης, Αθανασιάδης

Κόκκινες κάρτες:

Άρης (Παντελίδης): Κούεστα, Δεληζήσης, Μπάσα (64′ Ματίγια), Τζανακάκης, Λάρσον (75′ Μαρτίνες), Σιώπης, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί, Διαμαντόπουλος (88′ Βέλεθ), Κόρχουτ, Ρόουζ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Λίλα (82′ Παμλίδης), Σκόνδρας, Κάστρο, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (82′ Γιάκος), Αθανασιάδης, Μάνος (87′ Μπατίστ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης