Αποδέχτηκε τον χαρακτηρισμό του φαβορί για την ομάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζεσούς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας, εν όψει του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτήρισε τελικό.

Αναλυτικά είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Μπενφίκα: «Είναι ένα ματς το οποίο ζούμε γι’ αυτό, θέλουμε να περάσουμε. Πιστεύουμε στους παίκτες της ομάδας, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είναι μονό το παιχνίδι αλλά δεν έχει σημασία, έχουμε ένα ματς για να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν μπορεί η Μπενφίκα να προχωρήσει στην Ευρώπη: «Εμείς είμαστε αναγκασμένοι να κερδίζουμε. όταν είσαι σε μία ομάδα όπως η Μπενφίκα, δεν υπάρχει πίεση, υπάρχει υπευθυνότητα, εγώ προσωπικά δε νιώθω πίεση, έχουμε αύριο έναν τελικό και κάθε αγώνας θα είναι ξεχωριστός».

Για τα όσα είπε ο συμπατριώτης του Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου, ότι η Μπενφίκα είναι φαβορί: «Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να λέει ότι έχουμε το πάνω χέρι, αλλά αυτό δεν μας πιέζει. Είναι ευχαρίστηση ότι είμαστε φαβορί, ο Φερέιρα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα, με ξέρει καλά και ξέρει πως σκέφτομαι, παρ’ όλα αυτά αύριο έχουμε μία μάχη και είμαστε αντίπαλοι, και πιστεύω πως θα κερδίσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι έχει ξεχωρίσει από τον ΠΑΟΚ και ποια η άποψή του για τον Φερέιρα: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία έχει δουλέψει πολύ. Είδα τα τελευταία δύο παιχνίδια με Μπεσίκτας και ΑΕΛ που δουλεύει ένα ιδιαίτερο σύστημα που πάει καλά».

Για το γεγονός ότι βρέθηκε κρούσμα στην ομάδα και αν επηρεάζει την κατάσταση: «Ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, το ποδόσφαιρο υποφέρει από αυτό. Εμείς λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα και κάνουμε συνέχεια ελέγχους, προσέχουμε και απομονώνουμε τα κρούσματα για να μην έχουμε χειρότερα. Το βασικό πρόβλημα είναι να μην υπάρχουν πολλοί παίκτες με τον ιό, όταν είναι ένας, μπορούμε να το περιορίσουμε».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την απουσία του: «Προτιμώ να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο, ακόμα και αν το παιχνίδι είναι εκτός έδρας, γιατί και οι παίκτες αντιλαμβάνονται διαφορετικά την πίεση του αγώνα».

Για το αν το μονό παιχνίδι δίνει αβαντάζ στον ΠΑΟΚ: «Για μένα το γεγονός ότι είναι ένα ματς είναι λεπτομέρεια, η οποία δεν με απασχολεί. Είναι τελικός για εμάς και οι προσδοκίες μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Κάθε νίκη, θα μεγαλώνει και τις προσδοκίες».

Για τα νέα πρόσωπα που βρήκε στην ομάδα: «Από τότε που ήμουν εδώ έχουν μείνει 4, ενώ σήμερα ήρθαν οι 2. Είναι σημαντικό ότι υπάρχουν παίκτες που με γνωρίζουν από παλιά, καθώς μεταφέρουν τον τρόπο σκέψης και πως δουλεύω στους υπόλοιπους. Για τους καινούριους παίκτες, όλοι μου κάνουν εντύπωση, και οι προσθήκες έγιναν για να ανεβάσουν ποιότητα την ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης