Εστιάζοντας πολλές φορές στην επιδίωξή του να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, τοποθετήθηκε για τη συνεργασία του με τον «Δικέφαλο» ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο 32χρονος Σουηδός μέσος, μετά την υπογραφή την Πέμπτη (16/8), του τριετούς διάρκειας συμβολαίου του με τους «ασπρόμαυρους», εκφράστηκε για την ένταξή του στην ομάδα, μιλώντας στο PAOK TV. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν ήθελε να βιαστεί στο να πάρει την τελική του απόφαση για τη συνέχεια της καριέρας του, διότι: «Γενικά δεν εκβιάζω καταστάσεις. Θέλω να είμαι σίγουρος πως όλα θα είναι τέλεια για να πάρω τη σωστή απόφαση και πιστεύω ότι τώρα την πήρα. Το να μετακομίσω στον ΠΑΟΚ ήταν μια εύκολη απόφαση στο τέλος». Εξήγησε, ακόμη, γιατί στη φανέλα του θα γράφει το όνομα και όχι το επίθετό του και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο «Δικέφαλος» μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Ο Βέρνμπλουμ άρχισε να… ξετυλίγει τις σκέψεις του σχολιάζοντας τα πολλά… επεισόδια που είχε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν σαν τρενάκι τρόμου…», ήταν τα πρώτα λόγια του. Συνέχισε επισημαίνοντας: «Μου πήρε καιρό να πάρω την απόφαση, αλλά τελικά είμαι χαρούμενος που την πήρα. Είμαι χαρούμενος που όλα δούλεψαν καλά και είμαι περήφανος που ανήκω στην οικογένεια εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπώ τον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι το «Κ» στα αρχικά του ονόματος της ομάδας, σημαίνει την Κωνσταντινούπολη. Το «Π» δε θυμάμαι, Αθλητικός νομίζω πως είναι το «Α». Έμαθα λίγα πράγματα… Είχα το χρόνο να κάνω την έρευνά μου πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή και να διαβάσω αρκετά για την ομάδα, την ιστορία της και νομίζω πως ξέρω αρκετά για την ομάδα και το σύλλογο.

Γενικά, δεν εκβιάζω καταστάσεις, δεν το έκανα ποτέ σε ολόκληρη την καριέρα μου. Τον πρώτο σύλλογό μου στη Σουηδία (Γκέτεμποργκ) τον εκπροσώπησα 5 χρόνια, μετά πήγα στην Ολλανδία για 3 χρόνια (Άλκμααρ) και μετά στη Ρωσία για 6,5 (ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Θέλω να είμαι σίγουρος πως όλα θα είναι τέλεια για να πάρω τη σωστή απόφαση και πιστεύω ότι τώρα την πήρα. Το να μετακομίσω στον ΠΑΟΚ ήταν μια εύκολη απόφαση στο τέλος, όμως πριν την πάρω ήθελα να ελέγξω τα πάντα, να μη βιαστώ. Δε θέλω να μένω ένα χρόνο κάπου».

Βάζοντας στο προσκήνιο τους στόχους του με την ομάδα, είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει σπουδαία ομάδα. Πρώτα από όλα, πέτυχαν σπουδαία πράγματα, ειδικά τώρα στην Ευρώπη, στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι, όμως, μια σπουδαία ευκαιρία η κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν έχει πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ από το 1985 και θέλω να είμαι μέρος της ομάδας που θα κερδίσει το πρωτάθλημα, γιατί ξέρω ότι οι οπαδοί είναι πραγματικά… τρελοί! Θέλω να το κερδίσω, να αφήσω αυτό το σημάδι στην ιστορία της ομάδας και νομίζω πως έχουμε τεράστια πιθανότητα να το πετύχουμε. Θέλω να το κάνω στη διάρκεια της τριετίας, φυσικά από τον πρώτο χρόνο, αλλά έχω τριετές συμβόλαιο και τόσα χρόνια για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Πραγματικά θέλω να κερδίζω και γι’ αυτό ήρθα εδώ. Κέρδισα πράγματα, λίγο πολύ, με όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα, οπότε ήρθα εδώ για να συνεχίσω να κερδίζω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ότι στη φανέλα του θα υπάρχει γραμμένο το όνομά και όχι το επίθετό του, αποσαφήνισε: «Μου είπαν ότι έχει σπουδαίο νόημα για την οικογένεια Σαββίδη, γι’ αυτό θα γράφει “Πόντους” στη φανέλα μου. Ο Γιώργης (σ.σ. Σαββίδης) μου ζήτησε να γράφει αυτό, αντί για Βέρνμπλουμ και αν αυτό τους κάνει χαρούμενους, φυσικά θα το κάνω! Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό να γράφει το επίθετό μου και για εκείνους σημαίνει τόσα πολλά ο Πόντος, η περιοχή από την οποία κατάγονται και είμαι χαρούμενος να κάνω χαρούμενο κάποιον άλλο».

Πρόσθεσε τονίζοντας: «Ασφαλώς έχω πολλούς φίλους που είτε έπαιξαν εδώ , είτε βρέθηκαν ως αντίπαλοι του ΠΑΟΚ. Όλοι είπαν το ίδιο πράγμα, για την τρελή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και στα καλά και στα άσχημα. Ελπίζω πω θα κερδίζουμε και δε θα χρειαστεί να έχω εμπειρίες από τα άσχημα. Ανυπομονώ, πραγματικά, να παίξω στην Τούμπα, γι’ αυτό ήρθα εδώ. Η δουλειά του εκπροσώπου μου ήταν να έχω όσο περισσότερες προτάσεις για να επιλέξω, γύρισε όλο τον κόσμο γι’ αυτό. Απέρριψα αρκετές ομάδες στην πορεία. Έκανε σπουδαία δουλειά και χαίρομαι που μου πρόσφερε τον ΠΑΟΚ! Μου έφερε την πρόταση νωρίς, αλλά, όπως είπα, δεν ήθελα να βιαστώ. Είμαι, όμως, χαρούμενος και είμαι εδώ γιατί ήθελα να παίξω εδώ.

Ήμουν εδώ με τον ατζέντη και τη σύζυγό μου (σ.σ. στην προ ημερών παρουσία του στη Θεσσαλονίκη) και θέλαμε να δούμε λίγο το μέρος, την πόλη, κάποια σπίτια, τέτοια ζητήματα. Γνωρίζαμε καλά πως δε θα υπογράφαμε σε εκείνη την επίσκεψη, ήρθαμε να γνωρίσουμε από κοντά την πόλη και το σύλλογο. Δε γνωρίζουν όλοι στη Σουηδία πράγματα για τη Θεσσαλονίκη και θέλαμε να δούμε με τα μάτια μας όσα καλά πράγματα είχαμε ακούσει. Θέλεις πάντα να έχεις δική σου άποψη και αυτό έγινε. Είχαμε καλή εμπειρία εδώ και επιστρέφοντας πίσω στο σπίτι, το σκεφτήκαμε δύο μέρες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θέλουμε να υπογράψουμε εδώ και είμαι χαρούμενος».

Επικεντρώνοντας στην αγωνιστική του ετοιμότητα, ο Βέρνμπλουμ είπε: «Θέλω πραγματικά να αρχίσω να προπονούμαι. Δεν έχω κάνει προπόνηση κανονικά εδώ και 3 μήνες, πράγμα που δεν είναι εύκολο. Έχω πολλή ενέργεια στο σώμα μου, είμαι επιθετικογενής ποδοσφαιριστής και χρειάζεται αυτήν την ενέργεια να την εκτονώνω. Ευτυχώς, μπορώ να αρχίσω προπονήσεις άμεσα (σ.σ. το έκανε χθες το απόγευμα), να γνωρίσω να υπόλοιπα παιδιά, τους προπονητές, τα πάντα. Πρέπει, πρώτα από όλα, να αποκτήσω ξανά καλή φόρμα. Νομίζω είμαι σε όσο καλύτερη κατάσταση μπορώ να είμαι , με δεδομένο πως δεν έπαιζα τελευταία. Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι κάθε μέρα στο γυμναστήριο, να τρέχεις και να κάνεις ασκήσεις, από το να παίζεις ποδόσφαιρο. Ετσι, πρώτα από όλα, πρέπει να αρχίσω να παίζω και μετά από αυτό, η απόφαση είναι του προπονητή, πότε και αν θελήσει να παίξει με μένα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως πάντα δίνω το 110%. Όποιος με έχει δει να παίζω, γνωρίζει ότι διαρκώς δίνω τα πάντα και παίζω με την καρδιά έξω από τη φανέλα μου, έτσι είμαι! Παίζω με πάθος και δε θα το αλλάξω αυτό σίγουρα!».

Κατέθεσε, στην πορεία, γνώση για τον Πάμπλο Γκαρσία και τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ. «Έχω ακούσει για τον Πάμπλο Γκαρσία, τον θυμάμαι να παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κερδίζουμε με τους συμπαίκτες μου. Θα δουλεύω σκληρά, κάθε μέρα, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο στόχος μου και ο στόχος όλων, είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα! Σίγουρα το πρωτάθλημα! Γι’ αυτό ήρθα εδώ!».

Κατέληξε εκφράζοντας την πίστη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί, απέναντι στην Μπενφίκα, στους ομίλους του Champions League.

«Δεν έχω συμβουλές για τους συμπαίκτες μου, έπαιξαν εξαιρετικά απέναντι στη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ Μόσχας (σ.σ. για τον β’ και γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, αντίστοιχα) και πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν, όπως το έκαναν σε αυτά τα παιχνίδια. Φυσικά, η Μπενφίκα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά δεν είναι και στην απόλυτη κορυφή της Ευρώπης. Άρα, έχουμε μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League, αρκεί να διατηρήσουμε την αυτοπεποίθησή μας ψηλά. Είναι δύο παιχνίδια, δύο ημίχρονα, αν το δεις έτσι. Με ένα καλό αποτέλεσμα στη Λισαβόνα, μπορούμε να τελειώσουμε το παιχνίδι στην Τούμπα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης