Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή ΠΑΟΚ και Ξάνθης κατά της ΕΕΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 16:31
Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή ΠΑΟΚ και Ξάνθης κατά της ΕΕΑ

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της  Επικρατείας το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλλει οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ξάνθης  και του ΠΑΟΚ προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση των πειθαρχικών οργάνων.

Η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει παράλληλα ανάλογες αιτήσεις και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Ειδικότερα, η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής έγινε από τον κ. Τσιμέκα, καθώς ο προεδρεύων του Γ΄ Τμήματος, αντιπρόεδρος Δημήτριος Σκαλτσούνης δήλωσε κώλυμα, όπως κώλυμα δήλωσε και ο Δημήτριος Μακρής που είχε οριστεί αρχικά εισηγητής στην  κυρία αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι δύο ομάδες. Στην θέση του κ. Μακρή ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να εξεταστεί από το Γ΄  Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το αίτημα των δύο ομάδων για  έκδοση απόφασης αναστολής.

Πάντως, οι κύριες αιτήσεις ακύρωσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ θα συζητηθούν στην 7μελή, αυξημένη σύνθεση του Γ΄ Τμήματος στις 2 Απριλίου 2020, με εισηγητή τον κ. Ανδρουλάκη.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 16:53