Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αθώωσε τον Πάμπλο Γκαρσία και κήρυξε «απαράδεκτη» την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία για όσα συνέβησαν στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.

Ως γνωστόν ο αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες, που αφορούσαν υβριστικές εκφράσεις του Ουρουγουανού προπονητή στη διάρκεια των πανηγυρισμών, μετά τον αγώνα στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr αυτό συνέβη για δύο λόγους.Ο πρώτος είναι ότι κρίθηκε εκπρόθεσμη η δίωξη που του ασκήθηκε επειδή από το βίντεο που προσκομίστηκε δεν προκύπτει η ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος.

Ο δεύτερος και πιο ουσιαστικός λόγος είναι ότι ακόμα και αν οι υβριστικές αναφορές είναι πρόσφορες για να προκαλέσουν αίσθημα αποστροφής στους φιλάθλους προς το άθλημα τους ποδοσφαίρου, δεν αρκούν για στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της δυσμενούς κρίσης όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 20 Α του Πειθαρχικού Κώδικα.

Πράγματι «δυσμενής θεωρείται οποιαδήποτε δημόσια δήλωση ή κρίση περιέχει μομφές κατά των ως  προσώπων για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύναται να βλάψει τη τιμή και την υπόληψη κάποιου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επομένως με βάση των ως άνω ορισμό δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία κατά του τέως προπονητή του ΠΑΟΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης