Μία ήττα, την οποία θα μπορούσε κάλλιστα να την είχε αποφύγει, γνώρισε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο του αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, για τα πλέι οφ του Europa League, που διεξήχθη την Πέμπτη στη «Tehelne pole».

Ο «δικέφαλος» του Βορρά δέχτηκε γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Αμπένα, μετά από ολιγωρία της άμυνάς του και λάθος του Πασχαλάκη, κι έτσι έχασε με 1-0 στο «άντρο» των Σλοβάκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είχαν δοκάρι με τον Ζαμπά στο 7ο λεπτό, θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στη ρεβάνς της Τούμπας (29/8), προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

 

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον «δικέφαλο» του Βορρά, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ και απείλησαν στο 3′, όταν ο Λιούμπισιτς έπιασε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ζαμπά σούταρε, βλέποντας την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της Σλόβαν, πριν καταλήξει άουτ.

Στο 10′ από κόρνερ του Χόλμαν η μπάλα από την κεφαλιά του Ντε Μάρκο πέρασε μόλις άουτ, ενώ στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ελλάδας, που είχαν πάρει την πρωτοβουλία στο ματς, απείλησαν με ένα σουτ του Εσίτι στο 21′, που όμως δεν βρήκε στόχο.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλό επιθετικά, καθώς τόσο η προσπάθεια του Πέλκα όσο και αυτή του Ζαμπά έμειναν ημιτελείς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία φάση στην οποία ο ΠΑΟΚ μπορούσε να προηγηθεί αλλά ο Πέλκας, που εμποδίστηκε στην προσπάθειά του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την πλάγια σέντρα του Μπίσεσβαρ. Μάλιστα στη συγκεκριμένη φάση οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Επτά λεπτά αργότερα, οι Θεσσαλονικείς απείλησαν και πάλι με τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον Πέλκα να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ από πλάγια θέση τον Γκρέιφ.

Στο 66′ ο Φερέιρα έριξε και δεύτερο επιθετικό στο ματς, πλαισιώνοντας τον Άκπομ με τον Σφιντέρφσκι, ωστόσο ως τη λήξη του ματς η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Μάλιστα είδε το χειρότερο σενάριο γι’ αυτήν να επαληθεύεται στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Πασχαλάκης δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα στα χέρια του και ο Αμπένα την έσπρωξε στα δίχτυα προ κενής εστίας, πετυχαίνοντας κόντρα στη ροή του αγώνα το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Μεντβέντεφ, Αμπένα, Λιούμπισιτς, Μάτος, Κρέσπο, Ακπομ,

Σλόβαν: Γκρέιφ, Μεντβέντεφ, Αμπενά, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Λούμπισιτς, Ντε Καμπς (76′ Νόνο), Χόλμαν, Τσάβριτς (54΄ Ραταό), Μόχα Ραρσάλα (87′ Ερικ Ντάνιελ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (76΄ Ντούγκλας Αουγκούστο) , Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (80′ Στοχ), Πέλκας (66′ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης