Καλύτερος σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ, έφτασε στην πρώτη νίκη σε φιλικό επίπεδο επί της Νόρτζελαντ με 3-0. Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία, πήρε νωρίς προβάδισμα απέναντι στην ομάδα της Δανίας. Το γκολ σημείωσε στο 7′ ο Τσούμπα Άκπομ, μετά από πάσα του Πέδρο Ενρίκε και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι της Νόρτζελαντ.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο παίχτηκε μέτριο ποδόσφαιρο, από δυο ομάδες που δεν είναι έτοιμες. Ο ΠΑΟΚ δοκίμασε συστήματα και τακτικές με διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Αμπέλ Φερέιρα έβαλε νέα πρόσωπα και στο 65′ η ομάδα του διπλασίασε τα τέρματα με τον νεαρό Γαϊτανίδη, που έκανε έξοχο πλασέ, περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του γκολκίπερ της Νόρτζελαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 72′ ο ΠΑΟΚ αύξησε τον δείκτη του σκορστο 3-0 με σκόρερ τον Ζαμπά, που πλάσαρε από κοντά μετά από ασίστ του Ελ Καντουρί. Στο 79′ η Νόρτζελαντ σκόραρε αλλά το γκολ του Φράνσις ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Νόρτζελαντ: Λάρσεν (70′ Γιένσεν), Ρίγκααρντ, Ντονιόχ (46′ Σαντίχ), Ράσμουσεν, Ογκίστ, Κρίστενσεν, Ντάμσγκααρντ (26′ Αντερσεν), Μουμίν, Ατάνγκα, Φράνσις και Γένσεν.

ΠΑΟΚ: Πασχάλακης, Δεληγιαννίδης (28′ Μάτος), Μιχάι, Κρέσπο, Σοάρες, Κάτσε, Μίσιτς, Λημνιός, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Άκπομ. Β’ ημίχρονο: Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον (74′ Χατζηϊσαϊας), Γιαννούλης, Ντούγκλας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Στοχ, Πέλκας (80΄ Λάμπρου) και Γαϊτανίδης (80′ Σφιντέρσκι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης