Από «χίλια κύματα» πέρασε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου με την εισαγγελική παρέμβαση για τη χρονική επιλογή της ανακοίνωσης του πορίσματος της ΕΕΑ για το θέμα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική αναφορά εστάλη από την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και επόπτρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη.

Η εισαγγελική αναφορά εντόπιζε ποινική ευθύνη πέντε μελών της ΕΕΑ και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ερευνούσε τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων με βάση τα άρθρα 184 και 189 του νέου Ποινικού Κώδικα και του άρθρου 41ΣΤ’ του αθλητικού νόμου 2725/99.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σαπφώ Κατσανάκη, η οποία την 1η Απριλίου αρχειοθέτησε την υπόθεση με το άρθρο 43.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχειοθέτηση δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών και η κ. Κατσανάκη από τις 2 Σεπτεμβρίου διενεργεί προκαταρκτική για να διαπιστώσει αν πράγματι διαπράχθηκαν τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα, τα οποία περιγράφονται στη σχετική εισαγγελική αναφορά.   

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης