Καταφέρνοντας να διατηρήσει το αήττητο κατέκτησε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, καθώς την Κυριακή πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο των «Ζωσιμάδων», για την τελευταία αγωνιστική της Super League.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό της περιόδου 1963-64, που φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου χωρίς να γνωρίσει την ήττα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aντίθετα μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Πετράκη υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία.

Τα γκολ των πρωταθλητών τα πέτυχαν οι Άκπομ (60′) και Σάκχοφ (79′).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δυο διακοπές λόγω της ρίψης αντικειμένων από τους φίλους του ΠΑΣ, στο 62′ η πρώτη και στο 88′ η δεύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, ο Δωδεκανήσιος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος ξανάρχισε τον αγώνα, που λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε σε αρνητικό κλίμα, με εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 14′ ο Ακπομ από πάσα του Ζαμπά, πλάσαρε, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε σωτήρια την μπάλα.

Στο 21′ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, όταν ο Κριζμάν βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη, ωστόσο πάτησε την μπάλα κι έχασε τον έλεγχο της, μαζί και την πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο 31′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως το απευθείας φάουλ του Ολιβέιρα, εξοστρακίστηκε από το δεξί δοκάρι του Μιχαήλ.

Οκτώ λεπτά αργότερα η ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε γκολ με τον Άκπομ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του β’ βοηθού Κούλα Χασάν, ενώ στο 41′, από πάσα του Ολιβέϊρα, ο Πέλκας έπιασε μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Μιχαήλ εξουδετέρωσε με άμεση επέμβαση.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 60′ με τον Άκπομ, μετά από ωραία πλάγια πάσα του Πέλκα, και το προβάδισμα αυτό απλοποίησε τα δεδομένα του αγώνα.

Ο ΠΑΣ υποχρεώθηκε να παίξει πιο επιθετικά, αλλά από την πλευρά της η ομάδα του Λουτσέσκου, επιθυμώντας να διατηρήσει τη νίκη και τον τίτλο του αήττητου πρωταθλητή, διατήρησε τον έλεγχο για τη συνέχεια του αγώνα.

Στο 67′ σημειώθηκε δίλεπτη διακοπή, καθώς οπαδοί του ΠΑΣ προέβησαν στην ρίψη κροτίδων, φωτοβολίδων και καθισμάτων στον αγωνιστικό χώρο, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη του αγώνα που έφερνε την ομάδα τους στην δεύτερη κατηγορία με απευθείας υποβιβασμό.

Στο 77′ ο Γιάκος έπιασε “αέρα” σε μια παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή, χάνοντας την ευκαιρία για ισοφάριση, ενώ στο 80′ ο Σάκχοφ, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο γήπεδο, με ωραία καρφωτή κεφαλιά σε φάουλ του Πέλκα, διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, εδραιώνοντας τη νίκη και το αήττητο της φετινής σεζόν.

Στο 88′ σημειώθηκε και δεύτερη διακοπή, μετά τη ρίψη δεκάδων καθισμάτων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα που ανάγκασε τον Σιδηρόπουλο να δείξει ανοχή για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ρέφερι του αγώνα κάλλιστα θα μπορούσε να είχε διακόψει μετά τα όσα συνέβαιναν στον περιβάλλοντα χώρο και τον αγωνιστικό χώρο.

Κίτρινες: Κριζμάν, Νεοφ. Μιχαήλ, Κάργας, Κάστρο, Πάντελιτς – Κάνιας, Πέλκας

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Νεόφ., Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ Αλ., Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο (74′ Γιάκος), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (71′ Μπαπτίστ), Κριζμάν (71′ Μάνος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκη, Γιαννούλη, Τόσκα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ολιβέιρα (79′ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκα, Μπίσεσβαρ (69′ Ενρίκε), Ζαμπά (81′ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης