Δεν στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στον εναρκτήριο αγώνα του στους ομίλους του φετινού Europa League.
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ηττήθηκε την Πέμπτη με 1-0 από την Τσέλσι στην Τούμπα, με τον Γουίλιαν να πετυχαίνει μόλις στο 7ο λεπτό το γκολ, που εν τέλει έκρινε την έκβαση του ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι στο 45′ στο τράβηγμα του Μπάρκλεϊ στον Μαουρίτσιο μέσα στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το γκολ του Γουίλιαν

Η συντριπτική κατοχή της μπάλας και το ασταμάτητο πρέσινγκ των παικτών της Τσέλσι και στις τρεις γραμμές του γηπέδου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα, διάστημα στο οποίο η αγγλική ομάδα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος.
Μάλιστα η ανωτερότητα των Λονδρέζων μετουσιώθηκε σε γκολ αρκετά νωρίς, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο Μπάρκλεϊ τροφοδότησε τον Γουίλιαν και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε τον Πασχαλάκη, ανοίγοντας το σκορ.
Στο 10΄ η Τσέλσι λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν ο Πέδρο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μοράτα να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο ματς. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 21′ για τους Άγγλους από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα αριστερά και στην εξέλιξη της φάσης ο Μοράτα δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε κι αυτή δεν απείλησε τον Πασχαλάκη, ο οποίος στο 38΄ ενήργησε σωτήρια, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ μετά από σουτ του Πέδρο.
Με την κυριαρχία που αποτυπώθηκε στο εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 72-28% για την Τσέλσι τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ πάντως να διαμαρτύρεται δικαίως στο 45’ για πέναλτι που δεν του δόθηκε.

Το πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ

Πιο συγκεκριμένα σε στατική φάση προς τα καρέ της Τσέλσι, ο Μπάρκλεϊ τράβηξε τη φανέλα του Μαουρίσιο, αλλά ο ρέφερι του ματς την παράβαση, σφυρίζοντας τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι με τους ασπρόμαυρους να μην μπορούν να αντιπαρατεθούν σε τεχνική και ταχύτητα τους φιλοξενούμενους . Έτσι ο ΠΑΟΚ αρκούνταν να παρακολουθεί διακριτικά το παιχνίδι των Άγγλων, καιροφυλακτώντας για τη δημιουργία μιας ευκαιρίας.
Εντούτοις η Τσέλσι δεν… κατέβαζε ταχύτητα. Στο 62′ χάθηκε πάλι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Άγγλους μετά από πολύ καλή προσπάθεια του Μάρκος Αλόνσο. Αυτός απέφυγε τον Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε όμως αυτή κατέληξε κόρνερ.
Η ομάδα του Σάρι συνέχισε να προσπαθεί για το 0-2 και στο 69′ γκολ του Μοράτα ακυρώθηκε σαν οφσάιντ.
Τρία λεπτά αργότερα 72′ βολίδα του Πέδρο αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο 20λεπτο να επιχειρεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.
Παρά τις προσπάθειες εκατέρωθεν το σκορ δεν άλλαξε και η Τσέλσι κέρδισε τον αγώνα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ μουδιασμένο και ανήμπορο να βρει λύσεις απέναντι σε μια άλλης κλάσης ομάδα, από τις κορυφαίες της διοργάνωσης και σαφώς του ομίλου.

Κίτρινες: Βέρνμπλουμ, Ουάρντα, Ελ Καντουρί – Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Μπάρκλεϊ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Τόσκα, Χατσερίντι, Βαρέλα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (69′ Πρίγιοβιτς), Ζαμπά (82′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Πέλκας (62′ Ουάρντα).

Τσέλσι: Κέπα, Τζαπακόστα, Αλόνσο (66′ Αθπιλικουέτα), Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Καντέ, Ζορζίνιο (65′ Φάμπρεγας), Μπάρκλεϊ, Γουίλιαν, Μοράτα (81′ Ζιρού), Πέδρο.


f


 
 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης