Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, συνεχίζοντας έτσι τη ξέφρενη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα.
Πιο συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν με 2-0 των -αήττητων μέχρι σήμερα- «πράσινων» στην Τούμπα και, διατηρώντας το απόλυτο νικών στη Super League, φιγουράρουν πλέον μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.
Τα δύο γκολ που έκριναν το παιχνίδι τα πέτυχαν ο Πρίγιοβιτς (51′) και Λημνιός (76′), έπειτα από ισάριθμες ασίστ του Ζαμπά.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά έπαιξε ουσιαστικό και θεαματικό ποδόσφαιρο από την αρχή του αγώνα ωστόσο ο νεανικός Παναθηναϊκός αντεξε στο πρώτο ημίχρονο.
Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το γκολ, αλλά το σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη.
Από την πλευρά του το «τριφύλλι» απείλησε για πρώτη φορά στο 6ο λεπτό. Από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Μακέντα πέρασε και τον Πασχαλάκη, αλλά ο Βαρέλα του έφραξε το δρόμο και του πήρε την μπάλα πριν ο Ιταλός πλασάρει σε κενή εστία.

Στο 22ο και στο 25ο λεπτό δυνατά σουτ του Βέρνμπλουμ έφυγαν άουτ πάνω και έξω από τα δοκάρια του Διούδη, ενώ στο 30′ ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, όταν η κεφαλιά του Πρίγιοβιτς προς τα δίχτυα απομακρύνθηκε με εξαιρετική επέμβαση από τον Διούδη σε κόρνερ.
Με την εκτέλεσή του, ο Βέρνμπλουμ σκόραρε με το κεφάλι αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά σαν οφσάιντ στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.
Ίδιο ήταν το σκηνικό του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ, όντας διαρκώς σε θέση επίθεσης, είχε πάλι ρόλο πρωταγωνιστή στο χορτάρι, κι αφού έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο 48′ με τον Πρίγιοβιτς και στο 49΄ με τον Μπίσεσβαρ, άνοιξε το σκορ στο 52′ με εύκολο πλασέ του Σέρβου αρχισκόρερ του, μετά από ασίστ του Ζαμπά.
Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πρόθυμος να παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα και προσπάθησε να αντιδράσει.
Μάλιστα στο 55′ δυνατό ωραίο σουτ του Καμπετσή, απείλησε την εστία του Πασχαλάκη και έφυγε ελάχιστα άουτ.
Για τον ΠΑΟΚ η αύξηση του σκορ ήταν «μονόδρομος» και στο 57′ από ενέργειες του Μάτος, ο Ελ Καντουρί σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία με άστοχο σουτ ενώ στο 59′ κεφαλιά του Μάτος, έφυγε επίσης άουτ.
Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε για τον «δικέφαλο» του Βορρά και στο 64′ νέα κεφαλιά του Μάτος πέρασε άουτ.

Στο 75′ ο Λουτσέσκου αντικατέστησε τον Μπίσεσβαρ με τον Λημνιό και ο τελευταίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραβίασε την εστία του Διούδη με ωραίο πλασέ και με το 2-0 «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κίτρινες: Κάτσε, Κουρμπέλης

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μάτος, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Πέλκας (64΄ Ελ Καντουρί), Ζαμπά (82΄ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (76΄ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης (77΄ Καμπετσής), Χατζηγιοβάννης (64΄ Χατζηθεοδωρίδης) Μακέντα, Καμπετσής (77΄ Μουνιέ).


 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης