Οι παίκτες του ΠΑΟΚ απέδειξαν για άλλη μία φορά γιατί θεωρούνται το φαβορί για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος την εφετινή σεζόν. Μετά τις νίκες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Άρη (εκτός), επικράτησαν στην Τούμπα και του Παναθηναϊκού με 2-0, με αποτέλεσμα να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, αλλά και να διατηρήσουν το απόλυτο νικών έπειτα από οκτώ αγωνιστικές. Εάν μάλιστα συνυπολογιστούν και οι πέντε διαδοχικές νίκες στο τέλος της περυσινής περιόδου, τότε το απόλυτο του ΠΑΟΚ διευρύνεται στις 13 συνεχόμενες επιτυχίες.

Αναζητώντας κάτι ανάλογο στο σύνολο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, διαπιστώνεται πως από τα μεγάλα πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου» μόνο η Αϊντχόφεν και η Παρί Σεν Ζερμέν διατηρούν το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής. Οι Παριζιάνοι μετρούν 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και οι Ολλανδοί 10 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Eredivisie. Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με σχετική άνεση της Μαρσέιγ στη Μασσαλία με 2-0, ενώ η Αϊντχόφεν κράτησε το απόλυτο στο 86ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα με την Γκρόνινγκεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς βαθμολογική απώλεια παραμένει επίσης η Τρε Φιόρι στο πρωτάθλημα του Σαν Μαρίνο, με πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον πίνακα με τις «απόλυτες» ομάδες της Ευρώπης βγήκαν αυτήν την εβδομάδα η Πενιαρόζα από το Σαν Μαρίνο και η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης