Η χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που τον φέρνει πλέον αγκαλιά με τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πέρα από την ηθική και ψυχολογική στήριξη που έδωσε στην «ασπρόμαυρη» ομάδα, έδωσε και μερικούς… πόντους ακόμα στον Ουρουγουανό προπονητή της, τον Πάμπλο Γκαρσία.

Με τους τρεις βαθμούς που κέρδισε η ομάδα του, συμπλήρωσε -στα 39 παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της σε όλες τις διοργανώσεις- έναν μέσο όρο 1,92 βαθμούς ανά παιχνίδι. Έτσι μόλις κατάφερε να προσπεράσει τον Άμπελ Φερέιρα που στα 57 παιχνίδια της παραμονής του στον ΠΑΟΚ επί 488 μέρες είχε 1,91 βαθμούς ανά παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά και οι δύο είναι αρκετά πίσω από το απλησίαστο επίτευγμα του Ραζβάν Λουτσέσκου που στα 94 παιχνίδια της παραμονής του στο τιμόνι του ΠΑΟΚ για 686 μέρες, είχε φτάσει τον μέσο όρο βαθμών του ανά αγώνα στους 2,30.

Αυτό το 2,30 του Ρουμάνου τεχνικού είναι ο καρπός της δουλειάς που έγινε στον ΠΑΟΚ επί ημερών του, σε μία πολύ γόνιμη περίοδο, η οποία απέδωσε και το αήττητο νταμπλ στον «δικέφαλο».

Και οι τρεις παραπάνω τεχνικοί έχουν καλύτερο μέσο όρο από τον αντίστοιχο που πέτυχε ο Βλάνταν Ίβιτς στα 70 παιχνίδια της παραμονής του, στην άκρη του πάγκου του συλλόγου για 478 μέρες που συμπλήρωσε 1,85 βαθμούς ανά παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δε Κροάτης Ιγκόρ Τούντορ, που τώρα παλεύει για το… μεροκάματο του και τη βελτίωση της θέσης του στην Γιουβέντους, για τα 45 παιχνίδια που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη είχε μέσο όρο μόλις 1,51 βαθμούς ανά παιχνίδι. Ποσοστό αρκετά χαμηλό για να τον κρατήσει στη θέση του για περισσότερο από 252 μέρες που έζησε στον δικέφαλο και τη Θεσσαλονίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης