Πρόωρα ολοκληρώθηκε η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους «ασπρόμαυρους» να λένε πικρό αντίο στο Europa Conference League, αφού και στον δεύτερο αγώνα τους με τη Λέφσκι Σόφιας παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η ομάδα του Λουτσέσκου πραγματοποίησε απογοητευτική εμφάνιση και δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σήμερα το συγκρότημα του Στοΐλοφ στην Τούμπα, βλέποντας τους Βούλγαρους, χάρη στη νίκη τους με 2-0 από το πρώτο ματς, να παίρνουν το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο ΠΑΟΚ, λόγω των αποβολών των Αουγκούστο (72’) και Βιεϊρίνια.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 24’ με γκολ του Ρονάλντο, μετά από λάθος του Λύρατζη, με τον δικέφαλο του Βορρά να ισοφαρίζει στο 56’ με τον Ντάντας.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τους Θεσσαλονικείς σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Νάρεϊ να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης, ενώ έδωσε φανέλα βασικού και στον Κούρτιτς.

Πιο συγκεκριμένα  κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Κοτάρσκι με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κάργα και Ράφα Σοάρες να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στα χαφ ο Κούρτιτς ήταν παρτενέρ του Αουγκούστο, με τον Ντάντας να έχει τον ρόλο του επιτελικού μέσου. Οι Αντρίγια και Κουαλιάτα βρίσκονταν στα άκρα της επίθεσης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Νάρεϊ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον γκολκίπερ των Βούλγαρων, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κάτσει πίσω από τη σέντρα.

Στο 20′ οι φιλοξενούμενοι έριξαν την προειδοποιητική βολή, αλλά ο Κοτάρσκι έκανε διπλή επέμβαση και κράτησε ανέπαφη την εστία του «δικεφάλου»

Το… μοιραίο πάντως ήρθε απλά λίγο αργότερα, καθώς στο 24ο λεπτό η Λέφσκι κατάφερε να ανοίξει το σκορ εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό λάθος του Λύρατζη.

Ο ακραίος οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ προσπάθησε να δώσει πάσα στον Κοτάρσκι, ωστόσο ο Ρονάλντο πρόλαβε τη μεταβίβαση και, αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, έκανε το 0-1 προ κενής εστίας.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, αφού ούτε ο Νάρεϊ στο 45′ κατάφερε να σκοράρει με προβολή μέσα στην περιοχή, βλέποντας την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με δύο αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο, καθώς οι Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια πήραν τις θέσεις των Κουαλιάτα και Σοάρες, αντίστοιχα.

Ο πολύπειρος μέσος από το Σουρινάμ στο 56′ με τρομερή κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Ντάντας με τον τερματοφύλακα των Βούλγαρων, με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να πλασάρει ψύχραιμα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μετά την ισοφάριση ο ΠΑΟΚ έγινε πιεστικότερος και επιθετικότερος με την είσοδο του Κούτσια στο ματς, αλλά και την αντικατάσταση του Κάργα από τον Σβαμπ (έπαιξε στόπερ).

Εντούτοις το σκηνικό δεν βοήθησε για την ολική ανατροπή. Συνετέλεσαν σε αυτό ότι ο «Δικέφαλος» από το 80’ έμεινε με εννέα παίκτες.

Πρώτα ο Ντόουγκλας Αουγκούστο δέχθηκε κίτρινη για διαμαρτυρία και στη συνέχεια δεύτερη για μαρκάρισμα (72′), ενώ λίγο αργότερα ο Βιεϊρίνια «κιτρινίστηκε» δύο φορές στην ίδια φάση για τους ίδιους λόγους και αποχώρησε εξοργισμένος.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει μείνει με εννέα παίκτες στις καθυστερήσεις η Λέφσκι βρέθηκε κοντά στο να σκοράρει για δεύτερη φορά, αλλά ο Γουέλτον έστειλε την μπάλα άουτ.

ΠΑΟΚ-Λέφσκι Σόφιας 1-1

Γκολ: 24′ Ρονάλντο (Λέφσκι), 56′ Ντάντας (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Κούρτιτς (ΠΑΟΚ), Κάργας (ΠΑΟΚ), 80′ Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Αουγκούστο (ΠΑΟΚ), Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες: 72′ Αουγκούστο (ΠΑΟΚ), 80′ Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Λύρατζης (66′ Κούτσιας), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες (46′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Κούρτιτς – Ζίφκοβιτς, Κουαλιάτα (46′ Μπίσεσβαρ), Ντάντας – Νάρεϊ.

Λέφσκι (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σονκό Σούντμπεργκ, Κόρδομπα, Γκόλτσεφ, Κράστεφ, Φαν ντερ Καπ, Μιλάνοφ (85’ Πέτκοφ), Ρονάλντο (83’ Κράεφ), Μπαρί (90’+ Μίτκοφ), Γουέλτον

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης