Mία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 34 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ καθώς ξεπέρασε, δίχως βαθμολογικές απώλειες, τον σκόπελο και της Λαμίας.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, που παραμένει αήττητη στη φετινή Super League, επιβλήθηκε την Κυριακή με 3-0 σκορ του συγκροτήματος από τη Φθιώτιδα, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και είναι κυριολεκτικά αγκαλιά με τον τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 34ο λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το σκορ με τον Ενρίκε, ενώ οι Σάκχοφ (78′) και Μπίσεσβαρ (83′) με τα γκολ τους έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του «δικεφάλου» του Βορρά.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και μόλις στο 3′ απείλησε πρώτη, όταν ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά, με τον Πασχαλάκη να είναι σε ετοιμότητα, εξουδετερώνοντας τον κίνδυνο για την εστία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 13′, ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να κάνει το 1-0, όταν ο Μπεχαράνο έπιασε μία κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά ο Σαράνοφ μάζεψε την μπάλα, πριν αυτή περάσει προς την εστία του, ενώ πέντε λεπτά αργότερα «φλέρταρε» εκ νέου με το γκολ με κεφαλιά του Βαρέλα.

Η Λαμία δεν κλείστηκε και στο 19′ είχε μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν το σουτ του Ασούμπρε πέρασε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους, η ομάδα του Χάβου έδειξε θετικά στοιχεία, με σωστή κυκλοφορία και σωστή αμυντική λειτουργία, ενώ αντίθετα ο ΠΑΟΚ έδειχνε «φλυαρία» στο παιχνίδι του.

Πάντως το 1-0 για τον δικέφαλο του Βορρά δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 34′ ο Ενρίκε έκανε ένα γωνιακό δυνατό σουτ, νικώντας τον Σαράνοφ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη φάση του γκολ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί θεώρησαν πως οι «ασπρόμαυροι» δεν τήρησαν το “fair play”, σε έναν τραυματισμό του Μπαράλες, δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του πρώτου μέρους ο Ενρίκε ανάγκασε τον Σαράνοφ σε απόκρουση στο 41′, με τον Άκπομ δύο λεπτά αργότερα να πιάνει το σουτ από πλάγια θέση, βλέποντας την μπάλα όμως να μην βρίσκει στόχο.

Στην επανάληψη, η Λαμία έφτασε κοντά στο 1-1 στο 58′, όταν η κεφαλιά από πλεονεκτική θέση του Ασούμπρε, αποκρούστηκε στη γραμμή της άδειας εστίας από τον Βιεϊρίνια, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του Πασχαλάκη.

Η εδραίωση της νίκης του ΠΑΟΚ ήρθε στο 78′, από κεφαλιά του Σάκχοφ, μετά από καλά «ζυγισμένη» σέντρα του Μπίσεσβαρ.

Όμως, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν σταμάτησε εκεί. Κι αυτό γιατί στο 83′, ο Μπίσεσβαρ με ωραίο γωνιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Μπερτόλιο, Ασίγκμπα,

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (60′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (73′ Μίσιτς), Άκπομ (64′ Σφιντέρσκι).

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγμπα (84′ Καραγκούνης), Δημούτσος, Μπεχαράνο (64′ Μπλάζιτς), Ρόμανιτς, Μπερτόλιο, Ασούμπρε, Μπαράλες (74′ Τσούκαλος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης