Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε τη Δευτέρα με 1-0 σκορ της Λαμίας, στο παιχνίδι, που διεξήχθη στην Τούμπα και έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, επιστρέφοντας στις νίκες, μετά τη λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Άρη.

Το γκολ που έκρινε το ματς το πέτυχε στο 43ο λεπτό ο Κούρτιτς με κεφαλιά, μετά από κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το τρίποντο οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 10 βαθμούς και βρίσκονται στη δεύτερη θέση, όντες στο -2 από τον Παναθηναϊκό, με τη Λαμία στον αντίποδα να μένει στους τρεις βαθμούς.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων, η οποία μεταφέρθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου. Όλα ξεκίνησαν όταν εμποδίστηκε παίκτης της Λαμίας από τον πάγκο του ΠΑΟΚ να εκτελέσει ένα πλάγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ο βοηθός του Λουτσέσκου πήγε με τρομερή δύναμη στον Μαρμεντίνι, την ώρα που αυτός προσπαθούσε να πάρει την μπάλα για να εκτελέσει το πλάγιο, ενώ ακολούθως οι άνθρωποι των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή του ματς για 5 περίπου λεπτά.

Μάλιστα ο διαιτητής Τσαγκαράκης αντί να αποβάλλει τον βοηθό του ΠΑΟΚ ή να τιμωρήσει και τους άλλους εμπλεκόμενους στο… θερμό επεισόδιο που δημιουργήθηκε, αρκέστηκε να δώσει απλά κάρτα στον παίκτη της Λαμίας.

Πάντως ο αγώνας στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Κοτάρσκι. Ο Κροάτης γκολκίπερ χτύπησε στο κεφάλι από το γόνατο του Μποάκι, όταν ο Γκανέζος προσπάθησε να βρει την μπάλα. Μάλιστα ο παίκτης της Λαμίας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, ενώ ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο και υπάρχουν φόβοι για διάσειση.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό. Η πρώτη κλασική ευκαιρία χάθηκε στο 4’ για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Σωτήρης Τσιλούλης έκανε την ατομική ενέργεια, ωστόσο νικήθηκε στο πλασέ του από τον Ντομινίκ Κοτάρσκι. Είκοσι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ο Τιάγκο Ντάντας βρήκε ωραίο τον Κάλεντ Νάρεϊ, όμως το πλασέ του τελευταίου «έβγαλε» ο Μπόγιαν Σαράνοφ.

Στην αντεπίθεση, ο Τσιλούλης και πάλι ταλαιπώρησε την άμυνα του ΠΑΟΚ κι έκανε τη σέντρα, αλλά ο Γιώργος Μανούσος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε. Πέντε λεπτά μετά, ο Μανούσος, έπειτα από ενέργεια του Βίκιντας Σλίβκα, απείλησε τον Κοτάρσκι και στην αντεπίθεση, σε σέντρα-σουτ του Ντάντας, με υπερένταση ο Σαράνοφ έστειλε την μπάλα δοκάρι και κόρνερ. Εν τέλει, οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν με τη… χορευτική κεφαλιά του Κούρτιτς στο 43’, έπειτα από το κόρνερ του Νάρεϊ.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Τα σουτ των Φάνη Τζανδάρη (64’) και Νάρεϊ (66’) δεν απείλησαν ιδιαίτερα Κοτάρσκι και Σαράνοφ, αντίστοιχα ενώ στο 75’ το σουτ του Γερμανού μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ από το ύψος του πέναλτι ήταν απελπιστικά άστοχο. Τα λεπτά κύλησαν με τους γηπεδούχους να «πνίγονται» στο άγχος, αλλά να κρατούν εν τέλει τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι με επεισοδιακό φινάλε.

Ο Πέτρος Τσαγκαράκης κράτησε 15 λεπτά καθυστέρηση, καθώς προέκυψε ο τραυματισμός του Κοτάρσκι στο κεφάλι, έπειτα από σκληρό χτύπημα του Ρίτσμοντ Μποάκιε που αποβλήθηκε, με τον Σβαμπ να κάθεται για τα τελευταία δευτερόλεπτα κάτω από τα δοκάρια.

Κίτρινες: Κούρτιτς, Φελίπε Σοάρες – Μανούσος, Σιμόν.

Κόκκινες: Μποάκιε (90+12′)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (71’ Σβαμπ), Νάρεϊ, Αουγκούστο (63’ Φελίπε Σοάρες), Μπίσεσβαρ (62’ Α. Ζίβκοβιτς), Ολιβέιρα (63’ Τόμας).

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83’ Γιακουμάκης), Τσιλούλης (68’ Μαρμεντίνι), Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (58’ Ασκόφσκι), Μανούσος (58’ Μποάκιε).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης