Σε εφιάλτη μετατράπηκε το όνειρο του ΠΑΟΚ να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά, μετά τη Ρωσία ηττήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με 2-1 από την Κράσνονταρ και στην -κεκλεισμένων των θυρών, λόγω κορωνοϊού- Τούμπα, κι έτσι απέτυχε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι «ασπρόμαυροι» δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν για να ανοίξουν το σκορ και είδαν τους αντιπάλους τους κόντρα στη ροή του αγώνα να παίρνουν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Μιχαηλίδη στο 73′.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί ισοφάρισε και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας, ωστόσο ο Καμπελά ένα λεπτό αργότερα έβαλε «ταφόπλακα» στο όνειρο του ΠΑΟΚ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο «δικέφαλος» του Βορρά θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στους ομίλους του Europa League. Στον αντίποδα οι Ρώσοι πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την είσοδο στους ομίλους της πρώτης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του στον αποψινό αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων χωρίς κάποια αλλαγή συγκριτικά με το πρώτο ματς με τους Ρώσους, για τα πλέι οφ του Champions League.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ζίβκοβιτς, με την τριπλέτα στα στόπερ να απαρτίζεται από τους Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Ίνγκασον και τους Γιαννούλη – Κρέσπο να παίρνουν θέση στις δύο πτέρυγες.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί και μπροστά τους στην επίθεση βρίσκονταν οι Τζόλης, Πέλκας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Στην αντίπερα όχθη η Κράσνονταρ αγωνίστηκε χωρίς τους Βάντερσον και Όλσον, που δεν ταξίδεψαν καν στη Θεσσαλονική, με την ενδεκάδα της να αποτελείται από τους: Σαφόνοβ, Πετρόβ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο, Ραμίρεζ, Ούτκιν, Καζίνσκι, Βιλένα, Κλάεσον, Καμπελά και Μπεργκ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε από την αρχή να πάρει τα «ηνία» στο παιχνίδι, ψάχνοντας φυσικά το γρήγορο γκολ, προκειμένου με το… καλημέρα να ανατρέψει την κατάσταση στην υπόθεση-πρόκριση.

Oι «ασπρόμαυροι» στο ξεκίνημα της αναμέτρησης πίεσαν ψηλά τους Ρώσους και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο συγκρότημα του Μουράντ Μουσάεφ, που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Έτσι η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει. Στο 16ο λεπτό ο Ζίβκοβιτς μπήκε από τα αριστερά, έκανε το διάγωνιο σουτ, με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

 

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, έγινε και πάλι απειλητική δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ελ Καντουρί βρέθηκε με την μπάλα έξω από την περιοχή και επιχείρησε ένα δυνατό συρτό σουτ, με τον Σαφόνοβ να είναι όμως σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας την μπάλα. 

Στη συνέχεια η Κράσνονταρ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του ΠΑΟΚ, ωστόσο με εξαίρεση ένα φαλτσαριστό σουτ του Καμπελά στο 32′, που εξουδετέρωσε ο Ζίβκοβιτς, δεν μπόρεσε να προβληματίσει τους γηπεδούχους.

Αντίθετα οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι έβγαιναν με μεγάλη ταχύτητα στην κόντρα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους αντιπάλους τους, στο 34ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 1-0.

Ο Ίνγκασον με κεφαλιά τροφοδότησε στην «καρδιά» της περιοχής των φιλοξενούμενων τον Κρέσπο, ο οποίος έπιασε κι αυτός την κεφαλιά, βλέποντας όμως τον γκολκίπερ της Κράσνονταρ να διώχνει την μπάλα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

 

Στο 45ο λεπτό το σουτ του Ελ Καντουρί αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Σαφόνοβ, κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να κάνει συντομότερες επιθέσεις και στο 47′ σουτ του Α. Ζίφκοβιτς πέρασε άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Βαρέλα στο 56′ σε κόρνερ.

Η Κρασνοντάρ κρατούσε καλά το μηδέν παθητικό στην εστία της και αυτό άρχισε μοιραία να δημιουργεί πίεση στον ΠΑΟΚ, που πάσχιζε, όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για το γκολ.

Στο 59ο λεπτό ο Αμπέλ Φερέιρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό, Τσόλακ αντί του Πέλκα, καθώς και τον Βαγκέ, που πήρε τη θέση του Κρέσπο.

Ο «δικέφαλος» συνέχισε να ψάχνει το γκολ, ωστόσο αντί να το πετύχει αυτός, εν τέλει κόντρα στη ροή του ματς το… βρήκε η Κράσνονταρ, με αυτογκόλ του Μιχαηλίδη.

Στο 73ο λεπτό ο Σμόλινκοφ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο νεαρός αμυντικός του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του να διώξει με τακουνάκι, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

 

Παρά τη ψυχρολουσία του 0-1 οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν αρκετά γρήγορα στο 77ο λεπτό με την κεφαλιά του Ελ Καντουρί, έπειτα από τη σέντρα του Σβαμπ.

 

Η χαρά των «ασπρόμαυρων» για το γκολ της ισοφάρισης όμως κράτησε για μόλις ένα λεπτό. Κι αυτό γιατί στο 78′ ο ΠΑΟΚ δέχτηκε και δεύτερο γκολ, βλέποντας την πλάστιγγα της πρόκρισης να γέρνει ολοκληρωτικά προς τη μεριά των Ρώσων, δεδομένου ότι οι Θεσσαλονικείς χρειάζονταν πλέον τρία γκολ για να περάσουν.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, με τον Βιλένας να γίνεται κάτοχος αυτής και να επιχειρεί το σουτ. Ο Ζίβκοβιτς έπεσε στη δεξιά πλευρά της εστίας του, ωστόσο δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, που χτύπησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Καμπελά, ο οποίος έκανε το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων προ κενής εστίας.

Στα λεπτά που απέμεναν ο ΠΑΟΚ, με τη ψυχολογία του πλέον να είναι στο… ναδίρ δεν μπόρεσε να απειλήσει την Κράσνονταρ, κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Ρώσους να παίρνουν το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Champions League.

 

Kίτρινες: Ινγκασον, Πέλκας, Ελ Καντουρί – Βιλένα, Κάϊο

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Κρέσπο (59′ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Βαρέλα (76′ Σφιντέρσκι), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης, Πέλκας (59′ Τσόλακ), Α. Ζίφκοβιτς.

Κράσνονταρ (Μουράντ Μουσάεφ): Σαφόνοφ, Κάϊο, Μαρτίνοβιτς, Πετρόφ, Ραμίρες, Βιλένα, Γκαζίνσκι (83′ Καμπόλοφ), Ούτκιν (58′ Σμολνίκοφ), Καμπελά (85′ Σουλεϊμάνοφ), Κλάεσον, Μπεργκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης